3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

4. Leylek Şenliği başladı

Bursa'da bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Leylek Şenliği', eski Karaağaç köyünde hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde Ahırkapı Roman Orkestrası muhteşem bir konser verdi. 


2004 yılından bu yana yapılan çalışmalar sonunda gerçekleştirilen 'Leylek Şenliği', turistler tarafından beğeniyle izlendi. 


Köylülerin ve hayvanseverlerin çalışmalarıyla cami çatısına, direklere ve evlerin çatılarına yapılan çok sayıda yuvaya yerleşen leylekleri izlemek için kurulan gözlem kulesinde uzun kuyruklar oluştu. Dünyada kurumayan 40 göl arasında yer alan Ulubat Gölü'nün korunmasına yönelik düzenlenen şenliklerin ilk gününde, Eskikaraağaç köyü eski okul binasında, havza çalıştayı gerçekleştirildi. Entegre havza yönetimi ve dünyadan örneklerin, Türkiye'de su yönetimi ve akarsu havzalarının durumu, Susurluk havzasının tabii yapısı, sektörel kullanımlar ve meselelerin ele alındığı çalıştayın paralel oturumunda, Balıkesir'in Sındırgı ilçesi ve köylerinde üreyen leylek popülasyonu hakkında uzun süreli gözlem sonuçları açıklandı. Çalıştay bildirisinin ardından öğle yemeğine katılan konuklar, Kocaçay deltası ve leylek köyleri uygulama gezisine katıldı. Akşam saatlerinde ise 4. Leylek Şenliği fener alayı ve şenlik açılışıyla başladı. Köy girişinden başlayan fener alayına binlerce vatandaş meşalelerle katıldı. Ahırkapı Roman Orkestrası konseri ise nefesleri kesti. Şenliğe katılan vatandaşlar orkestranın şarkılarıyla sahne önünde gönüllerince eğlendi. Vatandaşlar geceyi kurdukları çadırlarda geçirdi.
 
Güneşin doğuşu ile birlikte vatandaşlar göl kenarına akın etti. Leylekleri fotoğraflamak isteyen vatandaşlar uzun uğraşlar verdi. Tekne turu atan misafirler, gölü yakından tanıma fırsatı buldu. 

Şenlik kapsamında açık hava fotoğraf sergisi, halk oyunları gösterileri, leylek yuvasından canlı yayın, leylek ve kuş gözlemi, tekne turları, el sanatları stantları, leylek projeleri, poster sunumları, Uluabat Gölü ziyaretçi ve kuş gözlem evinde sürekli film ve belgesel gösterimi, AB projesi uygulama alanının gezdirilmesi ve Türk halk müziği konseri gerçekleşecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 15:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?