7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

4 ay gecikmeli teslim edildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesi binasının, ikmal inşatını yapan firmanın muhatap bulamaması yüzünden 4 ay geç teslim edildiği öne sürüldü.

Bandırma'da yapımına 1994 yılında başlanan 300 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin kaba inşaatı ve iç donanımının ikmal inşaatı tamamlandı. Açılması için çevre düzenlemesi ve teknik donanım işi kalan hastane binasının ikmal ihalesini kazanan Metro Mühendislik firmasının sahibi Mustafa Özaydın, kendi işlerini taahhüt ettikleri sürede 17 Kasım 2008 tarihinde tamamladıklarını, ancak o tarihten bu yana inşaatı teslim edecek bir devlet yetkilisi ve kurum bulamadıklarını söyledi.

İnşaatın kanunen kabulünü yaptırdıklarını belirten Özaydın, 4 aydan uzun süredir inşaatı teslim edemedikleri için elemanlarının hastanede nöbet tuttuğunu söyledi.
Kendilerinin hastane binası için muhatap bulamadıklarını öne süren Özaydın, "Bayındırlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk. En sonunda 15 gün önce buralara noter kanalıyla ihtar çektik. 24 Nisan 2009'a kadar inşaatı bizden teslim alan olmazsa biz bırakacağız. Teslim alan olmazsa bundan sonra inşaata olacaklardan biz sorumlu değiliz. Biz burasının ikmal ihalesini aldığımızda yüzde 70 iş tamamlanmıştı, geri kalanını bizim firmamız yaptı. Ancak daha önce yapılanlardan çatıdan su akmaya başladı, bodrum katı su aldı bakımsızlıktan dolayı. Firmamız verilen sürede her türlü işi tam olarak yaptı, fakat elemanlarımız 4 aydır fazladan orada kalarak inşaatı koruyor. Biz o kadar para harcanan o inşaatı bırakamadık, kimse olmazsa binalardaki teknik cihazları, iç donamı talan edenler olabilirdi. Daha önceki inşaatları yapan firmalardan sonra burası boş kalınca talan edilmiş. Bu işin sahibi Sağlık İl Müdürlüğü'dür, ancak bugüne kadar teslim alan olmadı" dedi.

İkmal inşaatını tamamladıkları halde binayı teslim etmek için 4 ay bekleyen firma yetkilileri, ihtar sürelerinin son gününde toparlanarak inşaattan ayrıldı. Firma yetkilileri, hastanenin anahtarlarını ise Bandırma'ya gelen İl Bayındırlık Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerine zabıt tutarak teslim etti.

300 yataklı olarak 1994 yılında yapımına başlanan devlet hastanesi inşaatı uzun yıllar ödenek eksikliğinden dolayı yarım kalmıştı. Son yıllarda çıkartılan ek ödeneklerle kaba inşaatı ve ikmal inşaatı tamamlanan hastanede 2 doğumhane ve 8 büyük ameliyathane bulunuyor. Hastanenin hizmete girmesi için çevre düzenlemesi, yol yapımı, dış cephesinin yeniden boyanması ve hastane içindeki sağlık araçları ve yatakların da tamamlanması gerektiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?