3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

4 cenaze İstanbul'a gönderildi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden işadamı Rasim Esat Edin ve 3 çocuğunun cenazeleri, savcının yaptığı otopsinin ardından İstanbul'a gönderildi.

Zeytinli beldesine bağlı Mehmetalan köyü yakınındaki Hızır Kamping'te kamp yapan İstanbullu işadamı Rasim Esat Edin ve çocukları Mete Cem (12), Serra Şirin (10) ve Aliye Belkıs Asude (7) Edin, dere kenarında kurdukları çadırda kamp yaparken gelen sel sularına kapılmış ve kaybolmuşlardı.

Kayıp şahısların cesetleri, bu sabah Ortaoba köyü Karıncalı Deresi mevkiinde arama ve kurtarma ekipleri tarafından bulunmuştu. Edremit Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ilçedeki Kazdağı ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cenazeler, otopsileri yapıldıktan sonra Edremit Belediyesi'nin tahsis ettiği 2 ayrı cenaze aracıyla İstanbul'a gönderildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, işadamı Edin ve 3 çocuğunun sele kapıldığı bölgede, izinsiz olarak çadır kurulmasının hatalı bir davranış olduğunu söyledi. Başkan Aytaç, "Üzücü bir durum keşke olmasaydı. Burası dere yatağı, bu olayı iyi bilmeyen insanların yaptığı bir yanlış. Kazdağı'ndan akan Kızılkeçili ve Zeytinli çaylarının ikisi de deli çaydır. Literatürdeki adı da budur. Bunlar, rejimleri bozuk çaylardır. Yağışlarda bu su olağanın çok üstünde su taşır, debisi artar. Diğer zamanlarda da azalır. Bunu bilmeyenlerin bugüne kadar oldukça kaybı oldu. Yine aynı bir olayla karşılaştık, üzgünüz. Keşke böyle bir olay olmasaydı" dedi.

Öte yandan, Edremit ilçesinde gece yarısı bastıran ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış sebebiyle meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yetkililer, metrekareye 134 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 19:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?