2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

4 yıl sonra yakayı ele verdi

4 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYETİN ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

Balıkesir'de 4 yıl önce meydana gelen 1 kişinin hayatını kaybettiği cinayet olayının firari şüphelisi olarak aranan katil zanlısı polisin başarılı çalışması sonucu yakalandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 10 Kasım 2007 tarihinde Burhaniye ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen olayda evine giderken sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Savaş Kazar hayatını kaybetmişti.

Savaş Kazar'ı kurşun yağmuruna tutan ve daha sonra silahıyla birlikte kaçan S.T. (31) isimli şüpheli, yıllar süren aramanın ardından Kocaeli'nde yakalandı. Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama emri çıkarılan S.T. ile ilgili araştırma yapan polis, şüphelinin Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde çalıºtığını belirledi. Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yapılan çalışma neticesi şüphelinin kıskıvrak yakalandığı bildirildi. S.T. alınan ilk ifadesinde olayda kullandığı suç aleti tabancayı Karınca deresine düşürdüğünü söyledi. Balıkesir'e getirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VALİLİK ÖNÜNDE SİLAHLI KAVGA

Öte yandan, önceki gece Balıkesir'de meydana gelen olayda, iki arkadaş arasında çıkan kavgada biri diğerini silahla ateş ederek yaraladı. Olay, Valilik binasının karşısındaki oturma guruplarının bulunduğu parkta meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler Y.D. isimli şahsın silahla boyun ve ayağından yaralı olduğunu gördü. Yaralı çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılırken polis ekipleri kaçan silahlı şüphelinin peşine düştü. T.A isimli şahıs kısa bir sürede olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Paşaalanı Emniyette gözaltına alınan şüphelinin üniversite öğrencisi olduğu, telefonculuk yaptığı belirtilen Y.D. ile tanıştıkları, bir konu yüzünden tartışıp kavga ettikleri bu esnada silah kullanıldığı bildirildi. Asayiş Şube'deki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYETİN ŞÜPHELİSİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 15:36:04
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 15:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?