3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

40 dönümlük fıstık çamı ormanı yandı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınında 40 dönümlük fıstık çamı ormanı yandı. 

Orman arozözleri ve belediye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın 1 saatte kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Sındırgı'nın Alacaatlı köy sınırında yer alan fıstık çamı ağaçlandırma sahasında dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında 7 yaşındaki fıstık çamlarının bulunduğu 40 dönümlük alan tamamen yandı. Erken müdahale yapılmasına rağmen rüzgarla birlikte etkili olan yangın bir saat içinde kontrol altına alındı. Sındırgı Orman İşletme Müdürü Aytekin Kanbak, ihbar alındıktan sonra 20 dakika içinde yangına müdahalede bulunulduğunu ve kısa sürede kontrol altına aldıklarını söyledi. 

Kanbak, "Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi, araştırıyoruz. Yangın söndürme işlemine 6 teknik elaman, 50 orman yangın işçisi, orman köylüsünden 40 mükellef, Sındırgı'dan 7, Bigadiç'ten 2 olmak üzere toplam 9 arozöz ile Akhisar ilçesinden yangın söndürme helikopteri katıldı" dedi. 

Fıstık çamı ormanında çıkan yangın üzüntüye yol açarken, zamanında müdahale ile çok daha büyük bir ormanlık alana sahip olan Kertil bölgesine sıçramaması muhtemel faciayı önledi. Orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 12:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?