5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

45 kursiyere usta öğretici belgesi

45 KURSİYERE USTA ÖĞRETİCİ BELGESİ

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Balıkesir’de de gerçekleşen ‘Çinicilik’ ve ‘Kırk Yama’ kurslarını tamamlayan kursiyerler Usta Öğretici belgesi almanın mutluluğunu yaşadılar.

Yaygın kültürel eğitim faaliyetleri kapsamında unutulmaya başlayan el sanatlarının tanıtılarak tahribinin yok edilmesini önlemek ve aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 5 Nisan 2010 yılında başlatılan “Çinicilik Kursu” ve “Kırk Yama Kursu” 30 Haziran 2010 tarihinde sona erdi. Kurs Eğiticisi Mine Akçokoca Çinicilik üzerine, Serdil Okumuş ise Kırk Yama üzerine 3 aydır kursiyerlere eğitim verdiler. “Kırk Yama Kursu”na 25 kursiyer, “Çinicilik Kursu”na ise 20 kursiyerin katıldığı eğitimlerde başarılı olan 45 Kursiyer Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Usta Öğretici Belgesi almaya hak kazandılar. Belge kazanmaya hak kazanan kursiyerler, Balıkesir’de bu tür değişik alanlarda gerçekleşen kursların daha çok artmasını söyleyerek, aldıkları eğitimin kendi için faydalı geçtiğini belirttiler.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise bu tür kursların daha fazla olması için çaba sarf ettilerini ve Kültür ve Turizm Bakanlığına, 2011 yılında Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Kurslarının Balıkesir’de açılması için teklif gönderdiklerini söylediler.

45 KURSİYERE USTA ÖĞRETİCİ BELGESİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:59:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 09:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?