3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

46 yıl sonra ses verecek

Türk müziğinin önemli isimlerinden klarnet virtüözü Şükrü Tunar, ölüm yıldönümünde Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde anılacak.

Tunar'ın 46 yıldır saklanan klarneti, ilk defa klarnet sanatçısı Serkan Çağrı tarafından çalınacak.

Tepebaşı Cumhuriyet Gazinosu'nda 15 Ağustos 1962'de Zeki Müren'e sahnede klarneti ile eşlik eden Tunar, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Müzik otoritelerince, ''Türk klarnet tarihinin en önemli ismi'' olarak nitelenen Tunar, doğum yeri olan Edremit'de geçtiğimiz yıl açılan Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde 15 Ağustos 2008 günü gerçekleştirilecek etkinlikle anılacak.

Edremit Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen gecenin sunuculuğunu yapacak olan klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, orkestrasıyla birlikte Şükrü Tunar eserlerini seslendirecek.

Tunar, ''Söyleyemem Derdimi Kimseye'' , ''Adanın Yeşil Çamları'' ve ''Geçti Sevdalarla Ömrüm'' gibi unutulmaz eserleri bestelemişti.

Sahnede vefat eden Şükrü Tunar, ölümü esnasında yıllarca elinden hiç düşürmediği klarnetini yere çarpıp kırmaktan korkarcasına zarifçe yere bırakmış ve geçirdiği kalp krizinin ardından vefat etmişti.

Tunar'ın ölümünden çok etkilenen Zeki Müren, ailesinden bu klarneti hatıra olarak almak istemiş ancak Tunar'ın akrabaları bu teklifi kabul etmemişti. Daha sonra klarnet ustası Mustafa Kandıralı da aynı şekilde bu klarnete sahip olmak istemiş fakat Şükrü Tunar'ın ölümüyle suskunluğa bürünen klarnet, bugüne kadar Tunar'ın ilk eşi Güzide Tunar tarafından muhafaza edilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 10:49:20
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 21:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?