3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

5 gün sürecek 'Zafer Koşusu' başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda 253 bin şehidin yattığı bölgeden alınan toprak, deniz suyu ve bayrak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere törenle yola çıkarıldı. 

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Erhan Akporay'ın katıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Kırlı, Çanakkale zaferinin önemine değinerek, "Türk milletinin yeniden doğuşuna, yeniden dirilişine tanıtlık eden kutsal topraklarda yaşıyoruz. Türkiye'nin en büyük deniz zaferinin kazanıldığı denizler Çanakkale sınırları içerisinde bulunuyor. Bu topraklar bu denizler üzerinde Türkler destanlara özgü vatan savunması ve var olma mücadelesi yapmışlardır. Bütün Türkiye ve bütün Türkler bu topraklara ve bu denizlere ulaşmanın, buraları görmenin ve şehitlerini ziyaret etmenin özlemini ve heyecanını duymaktadır. Bugün yapacağımız görev, bu topraklardan ve bu denizlerden aldığımız birer örneği, bayrağımızla birlikte elden ele, ilden ile Atatürk'ün bulunduğu yere, Cumhurbaşkanımıza ulaştırmak olacaktır" dedi. 

Vali Kırlı, konuşmasının ardından kutsal emanetleri Kepez Avukat İbrahim Mutlu Lisesi'nden Beyhan Kaymak ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Meriç Özdemir'e teslim etti. Halk oyunları gösterisinin ardından Vali Kırlı, koşunun startını verdi. Emanetleri Ankara'ya koşarak götürecek olan atletlere, Çanakkale'den 3 bine yakın öğrenci de bir süre eşlik etti. Kutsal emanetler sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, 18 Mart Salı günü Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ulaştırılacak. Zafer koşusu 5 gün sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?