6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

50 aileye 2'şer gebe düve

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, köylülere damızlık gebe düve dağıtımı yapıldı.
Taşkesiği Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanıp İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edilen proje Ankara'da onaylanarak gerçekleştirildi.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı ve ilçe müftüsünün ile köylülerin katıldığı törende Taşkesiği köyündeki 50 aileye 2'şer adet damızlık gebe düve dağıtıldı.

Köylüler 2 yıl geri ödemesiz olarak satın aldıkları düvelerin ücretini 6 yılda eşit taksitlerle ödeyeceği bildirildi. Kaymakam İbrahim Küçük, Dursunbey'de coğrafi koşullar sebebiyle tarım alanlarının sınırlı kaldığını, bu sebeple hayvancılığın desteklenerek yaygınlaştırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Selimağa köyünde de aynı şekilde 50X2 projesinin uygulanacağı, ihalesinin yapıldığı, en kısa zamanda Selimağa köyündeki 50 aileye de damızlık gebe düve dağıtılacağı bildirildi.

Odaköy için de 100x2 projesinin Ankara'da onay için beklediği, bu yıl içinde gerekli onay alındıktan sonra bu projenin de yerine getirileceği kaydedildi. Dursunbey ilçesine bağlı Taşkesiği Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Kocadağ, köylüler adına yetkililere teşekkür etti. Gebe düvelerini teslim alan köylüler büyük sevinç yaşadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:40:37
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 15:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?