5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

50 bin TL kefaletle serbest

CİNAYETE AZMETTİRMEKTEN YAKALANDI 50 BİN TL KEFALETLE SERBEST KALDI

Balıkesir'de 4 yıl önce işlenen bir cinayetin azmettiricisi olarak yakalanan şüpheli polisteki ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca kefalet karşılığı serbest kaldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışması sonucu yakalanan toplam 7 şüpheliden diğer 6'sı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2006 yılı içerisinde Edremit Akçay'da M.O. isimli şahsın öldürülmesi olayı ile ilgili Balıkesir ve Edremit ilçe emniyet müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yapmış oldukları ortak çalışmalar sonucu, 1 hafta önce 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak yapılan çalışmalarda, 2006 yılında eski Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç'ın aracının kurşunlanması olayı 2006 yılında M.O. isimli şahsın öldürülmesi olayının azmettirme sonucu meydana geldi. 2005 yılında bir tekel bayinin kurşunlanması ve yine 2005 yılında Ziraat Oda Başkanı ve başkan yardımcısının bıçakla yaralanması olaylarının azmettirme sonucu meydana geldiği belirlendi.

Maktul M.O.nun öldürülmesi olayının azmettirme şüphelisi Ö.Ç. (33) nöbetçi mahkeme tarafından 50 bin TL. kefaletle serbest bırakılırken diğer şüphelilerin ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları, olayla alakalı soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 17:03:01
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 19:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?