5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

50 yıl sonra buluştular

50 YIL SONRA ARKADAŞI İLE BULUŞTU

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 50 yıl önce öğretmenlik yapan Türkyılmaz Akı, arkadaşı olan işadamı Şevket Metin’i ziyaret etti.

1960 yılında Gömeç’e bağlı Kobaşlar köyünde yedek subay öğretmenlik yaptığını belirten 73 yaşındaki Türkyılmaz Akı, Burhaniye’de çok önemli anılarının bulunduğunu söyledi. Gömeç’e bağlı Kobaşlar köyünde 1960-63 yılları arasında Yedek Subay öğretmenlik yapan bağ-kur emeklisi Türkyılmaz Akı, kardeşi Korkmaz Akı ile birlikte o günlerde arkadaşlık kurduğu Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin’i Hürriyet caddesindeki iş yerinde ziyaret etti.

Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında hatıralar gündeme geldi. Burhaniye’yi çok sevdiğini belirten Türkyılmaz Akı, “O zamanlar Gömeç ilçe değildi. Gömeç de Kobaşlar köyü de Burhaniye’ye bağlıydı. Kobaşlar köyünde okul yoktu. Köy odasında eğitim veriyordum. Kozak İlkokulundan aldığım eski sıraları tamir ederek öğrencileri oturttum. Olanaklar yoktu. Ancak çok güzel günler geçirdik O günden beri Burhaniye ile ilgimi hiç kesmedim. Şu anda kardeşim Korkmaz da Cumhuriyet mahallesinde oturuyor. Bu gün burada hep o günkü dostlarımı aradım. Öğretmen Mehmet Özgüçlü ve Fotoğrafçı Necati Ender’in hayatta olmadıklarını öğrendim. Şevket Metin’i ziyaret ettim. Bu arada o günkü öğrencilerimden İsmet Sürey’i buldum. Benim için çok güzel bir ziyaret oldu. Bundan sonra sık geleceğim” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 82 yaşındaki Şevket Metin de” Ben o zamanlar kırtasiye ve kitap satışı yapıyordum. Dolayısıyla ilçe ve köylerindeki öğretmenleri hep tanıyordum. Türkyılmaz bey de çok sevdiğimiz bir öğretmenimizdi. Ziyaretinden çok memnun oldum. Kendisini sık sık bekliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 15:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?