6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

6 bin 500 fidan toprakla buluştu

Balıkesir'in Havran ilçesinde 6 bin 500 akasya fidanı toprakla buluştu.

Kırsal bölgeleri turizme açan, bir yandan da köylünün gelir sağlaması amacıyla arıcılığın geliştirilmesini hedefleyen Kaymakam Fatih Genel, Taşağarası ve Çakmak köyü arasındaki yol boyuna 6 bin 500 akasya fidanı dikilmesi için çalışma başlattı.

Fidan dikim törenine Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Levent Gökalp, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, ilçe müftüsü, İlçe Jandarma Komutanı Alim Yıldırım, daire amir ve müdürleri, orman yetkilileri siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler, ilçe halkı ve köylüler katıldılar.

İlk fidanı, üniversitede tezini ağaç dikme konusunda yaptığını söyleyen Kaymakam Fatih Genel dikti. Genel, fidanların nasıl dikileceği konusunda törene katılanları bilgilendirdi. Akasya ağacının özelliğini de anlatan Genel, bir dönümdeki akasya ağaçlarından 150 kilogram bal elde edildiğini, 6 bin 500 fidanın toprakla buluşacağını söyledi. Köylüler, fidan dikim törenine katılanlara ayran ve pilav ikram ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin ERDİM IP: 78.175.11.xxx Tarih : 23.01.2009 01:09:44

Sayın,HAVRAN KAYMAKAMI Fatih GENEL,Çalışmalarınızı sürekli izliyor ve sizi gönülden desdekliyorum.Takdir ediyorum.Çalışmalarınızın Devamını diliyorum.1994 ve 2003 yıllarına gezdiğim yurt dışı ülkelerde bu tarz çalışmaları,Görmüş ve Taktir ederek,İnşallah Bir gün benim ülkemde'de Böyle,Çalışmalar olurda Ülkem ve Halkımız Kalkınır.Demiştim,Ve nihayet benim özlemini duyduğum bir porojeyi hayata adepte eden Bir DEVLET Adamı,HAVRAN gibi kalkınma hasret olan bir ilçede uygulamanız.Taktire Şayan Bir İçraat.Sizi Tekrar Tebrik eder.Saygılarımı iletirim. Hüseyin ERDİM/ALTINOLUK