5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

6 kiloluk horoz ilgi çekiyor

6 KİLOLUK DEV KÖY HOROZU İLGİ ÇEKİYOR

Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Balıklıdere Köyü'ndeki bir evde bakılan 6 kiloluk dev köy horozu görenleri hayrete düşürüyor.

Balıklıdere Köyü'ndeki evinde 2 yıldır beslediği ve 'Hasan' adını verdiği horozu çok sevdiklerini söyleyen Fevziye Özbek, horozun doğal yemler ve ev yemekleriyle beslendiğini ifade etti.

Dev boyutlardaki horozu gören bazı vatandaşlar, yanına yaklaşmaya korkarken, bazıları da horoza olağandan büyük tırnakları batmasın diye çorap giydirip kucağına alarak onu seviyor.

Horoz 'Hasan'ın daha önceki neslinin daha iri olduğunu söyleyen Fevziye Özbek, "Şu andaki ağırlığı 6 kilo gelen Hasan yem haricinde ne verirsek yiyor. Hasan kış aylarında ise daha da ağırlaşıyor. 2 yılda bu kadar büyüyen Hasan'ın bir kaç yıl içinde daha da büyümesini bekliyoruz. Çünkü Hasan'ın babası daha büyüktü. Onu kesmeyi yada satmayı düşünmüyoruz. Ölene kadar besleyeceğiz. Hasan bizim eğlence kaynağımız haline geldi. Tatillerde beni ziyarete gelen çocuklarım ve torunlarım Hasan'ı seviyor ve onunla hoş vakit geçiriyor" dedi.

6 KİLOLUK DEV KÖY HOROZU İLGİ ÇEKİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 12:36:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 12:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?