6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

70 bin fidan dağıtıldı

Balıkesir'in Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Havran ilçeleri ile köylerine 70 bin adet ücretsiz fidan dağıttı.

Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, Burhaniye ilçesindeki fidanlık da yetiştirilen 70 bin adet çeşitli türdeki fidanın, 30 bin adedini Edremit, Burhaniye, Havran ve Ayvalık ilçelerinin köylerinde dağıttıklarını, arta kalanları da, işletmenin dikim sahalarında toprakla buluşturduklarını belirtti, Müdür Karahan, "Müdürlüğümüze bağlı mühendisler, talepte bulunan köylere giderek dikim yapılacak alanları tespit etti. Yerleri uygun görülen üreticilere fidanların dağıtımı yapıldı" dedi.

2008 ağaçlandırma programı kapsamında, ilçedeki bozuk orman alanlarında rehabilitasyon çalışmaları yürüttüklerini söyleyen müdür Muhammet Karahan, "Diktiğimiz fidanlar ağaç olduğunda bölgedeki vatandaşlara da geçim kaynağı olacak. Edremit ve köylerini yemyeşil yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Karahan, 7 yaşından itibaren kozalak vermeye başlayan fıstık çamı fidanların ekonomik yönden yüksek değer taşımasının yanı sıra peyzaj çalışmalarında da gözde bir ağaç olduğunu vurgulayarak, "İlçe merkezlerin de de yaptığımız dağıtımlarda, 2 bin 500 fıstık çamı evlerin bahçelerinde yerlerini aldı" diye bilgi verdi.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğünün 2008 yılı sonu itibarıyla 2 milyon 64 bin TL kar sağladığını da değinen Karahan, "İşletme Müdürlüğümüzün gelirinin artırması ve kara geçmesi, ülke ekonomisine Edremit, Burhaniye, Havran ve Ayvalık ilçeleri ile ormandaki üretim işlerini yapan orman köylüsüne büyük katkısı olmuştur" dedi
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?