3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

74 yaşındaki atlet şampiyon oldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ikamet eden 2 yıl önce by-pass ameliyatı da geçiren 74 yaşındaki atlet Orhan Kart, İzmir'de katıldığı yarışmada birinci oldu. 

2 yıl önce geçirdiği by-pass ameliyatına rağmen koşu pistlerini bırakmayan atlet Orhan Kart, son olarak İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu' yarışmasında 4 kilometre koşarak 70-74 yaş grubunda birinci oldu. Ömrünün sonuna kadar koşmayı hedeflediğini ifade eden Orhan Kart, "Geçirdiğim by pass ameliyatında 2 damarım değişti. Ardından doktorlarımın gözetiminde katıldığım yarışmada yine birinci olmuştum. Bugüne kadar 150'den fazla madalya ve kupa kazandım. Ülkemi Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi çok sayıda değişik ülkedeki veteranlar şampiyonalarında temsil ettim ve şampiyon oldum. Bazen yol paramı bile cebimden vererek şampiyonalara katıldım. Sponsor her zaman bulamıyoruz. Emekli maaşımla geçiniyorum ancak şampiyonalara katılıyorum. Koşmak benim için yaşam biçimi oldu. Allah izin verirse ömrümün sonuna kadar koşacağım. Son olarak İzmir'deki koşuda da birinci oldum. Sporun yaşı olmaz herkese tavsiye ediyorum" dedi. 

Başarılı atlet Orhan Kart, bundan sonra katılacağı Türkiye Kapalı Salon Spor Şampiyonası için hazırlıklarına başladığını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?