6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

75 yıllık kaplıcanın hali içler acısı

75 YILLIK DERMAN KAPLICASI’NIN HALİ İÇLER ACISI

Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Çamdibi köyü muhtarlığı tarafından işletilen ve 75 yıldır herkese derman olan ‘Derman Kaplıcası’nın restore edilmesi isteniyor.

Bostancı köyünde bulunan ve Edremit ilçesine 3,5 km uzaklıkta, Edremit - Ayvalık, Havran - Edremit yollarının kesiştiği yerde bulunan Derman Kaplıcası’nın bakımsızlığı vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor.

1934 yılında Atatürk’ün isteği üzerine 10 köyün birleşmesi ile yaklaşık 75 yıldır şifa dağıtan ve Çamdibi Köyü Muhtarlığı tarafından işletilen kaplıcanın bakımdan geçirilmesi isteniyor.

Yıllar içinde sadece dar gelirlinin banyo ihtiyacını karşılayan kaplıcadan çok sayıda insanın yararlanabilmesi ve köye ek gelir temin edilmesi için mutlaka bakımdan geçirilmesinin şart olduğunu belirten vatandaşlar, “Buradan otellerden yararlanamayan bölge halkımız yararlanıyor. Burası şifa yerine şimdilerde adeta hastalık saçar duruma geldi. Bu konuda İl Özel İdare’den Atatürk’ün emaneti sayılan kaplıca için kaynak aktarılması şart”şeklinde konuştular.

Su sıcaklığının ortalama 60 derece olan kaplıca suyunun bağırsak tembellikleri, safra kesesi ve pankreas bezi salgılarının düzensizliği, romatizmalı hastalıklar, damar hastalıkları ve esansiyel tansiyon yüksekliği, yaralar ve ameliyat sonrası tedavilerde, eklem ve adale fonksiyonlarının geri kazandırılması, farklı sebeplerden kaynaklanan kısmi ve tam felçler, siyatik, kol ve boyun ağrılarına sebep olan sinir baskılarına iyi geldiği ise biliniyor.

75 YILLIK DERMAN KAPLICASI’NIN HALİ İÇLER ACISI
75 YILLIK DERMAN KAPLICASI’NIN HALİ İÇLER ACISI
75 YILLIK DERMAN KAPLICASI’NIN HALİ İÇLER ACISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 13:30:02
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 13:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?