7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

77 yaşında okuma yazma öğrendi

(ÖZEL HABER) 77'SİNDE OKUMA YAZMA ÖĞRENCİ

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, "Ana Kız Okulda" kampanyası çerçevisinde açılan okuma yazma kursu amacına ulaşıyor. Savaştepe Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği kursa katılan 18 ve 77 yaş aralığındaki 11 kişi okuma yazma öğrendi.

 

İLKÖĞRETİM DİPLOMASI DA ALACAKLA

Savaştepe Halk Eğitim Merkezi'nin açılan Ana Kız Okul'da kampanyasıyla başlatılan okuma yazma kursuna 11 kişi katıldı. Kursun en yaşlısı olan 77 yaşındaki Mehmet Irmak ve 57 yaşındaki Hatice Şimşek ile en küçük kursiyer olan 18 yaşındaki Münevver Yıldırım, okuma ve yazmayı bilmenin çok büyük bir nimet olduğunu belirterek bu imkanı sağlayan devlet yetkililerine teşekkür ettiler. Okuma yazma bilmeyen herkesin de bu kurslara mutlaka yazılmalarını, tahsil yapmalarını tavsiye ettiler.

Savaştepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yıldız, kurs öğretmenleri Hami Kılıç ve Turhan Şimşek kurslara katılan 11 kişinin okuma ve yazmayı öğrenerek belgelerini aldıklarını, bundan eğitimci olarak kendilerinin de büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Kurs öğretmenlerinden Turan Şimşek'in annesi olan Hatice Şimşek de bu kurslar sayesinde okuma ve yazmayı öğrendi. 2008 yılı sonunda katıldıkları okuma ve yazma kursunu başarıyla bitiren 11 kursiyer ile diğer okuma ve yazma bilen vatandaşların geçen Haziran ayında açılan yeni bir kursla okuma yazma öğrenenlere 180 saatlik eğitimin ardından ilköğretim diploması verileceği bildirildi. 77'sinde okuma ve yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Mehmet Irmak ve diğer kursiyerler şimdilerde ilköğretim diploması almak için Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara devam ediyorlar.

(ÖZEL HABER) 77'SİNDE OKUMA YAZMA ÖĞRENCİ
(ÖZEL HABER) 77'SİNDE OKUMA YAZMA ÖĞRENCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 13:11:00
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 16:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?