6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

8 bin 415 kişi kontrol edildi

Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği, mobil göz sağlığı tarama aracı ile Balıkesir ili ve ilçelerinde 13 günde 8 bin 415 kişiyi göz taramasından geçirdi. 

Göz sağlığı taramaları kapsamında Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne gelen mobil göz sağlığı aracı ve uzman doktorlar, vatandaşlara ücretsiz olarak göz muayenesi yaptı. Bandırma'da Verem Savaş Dispanseri yanına kurulan mobil sağlık aracında ilk günde yüzlerce vatandaş göz taramasından geçti. Merkezi İstanbul'da bulunan derneğin Başkanı Bahattin Taşkın, 'Göz Sağlığı Taramaları Erken Teşhis ve Tedavi Projesi' kapsamında ülke genelinde 33 il ve 428 ilçede toplam 13 milyon 972 bin kişinin ücretsiz göz sağlığı taramasından geçirildiğini belirterek, yapılan muayeneler sonucunda 10 bin kişiye gözlük verildiğini ve yüzlerce çocuğa da göz ameliyatı yapıldığını söyledi.
Projenin amacının göz hastalıklarında erken teşhis ve önlenebilir körlüklerin zamanında tespit edilmesi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Taşkın, "Önlenebilir körlükleri ortadan kaldırmayı ve görme bozukluklarını en aza indirmeyi amaçlayan derneğimiz, ülkemizde maalesef sayıları 100 binlerle ifade olunan görme engelli vatandaşlarımızın arasına yenilerinin katılmasını asgari seviyeye indirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi. 

Çalışmalar kapsamında 25 Temmuz tarihinden itibaren mobil göz sağlığı aracının Balıkesir ilinde sağlık hizmeti verdiğini kaydeden Başkan Taşkın, "Balıkesir'de il merkezi ve 9 ilde toplam 8 bin 415 kişi göz taramasından geçti. Bu vatandaşlarımızın içinde ihtiyaç görülen bin 888 kişi doktor muayenesi olurken, 743 kişiye gözlük, 638 kişiye de ilaç verildi. Tam donanımlı muayene aracımızla, Balıkesir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve çeşitli dernek ve kuruluşların katkılarıyla tarama yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Balıkesir'de 'Ömür Boyu Aydınlık Bir Yaşam İçin' sloganıyla yürütülen göz sağlığı taraması kampanyası, 13 ilçe ve beldede 25 Ağustos tarihine kadar devam edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 18:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?