25
Nisan
2024
Perşembe
BALIKESİR

8 milyon TL sel ödeneği geldi

Maliye Bakanlığı'nın, Balıkesir'in Edremit Körfezi ile Marmara ilçesinde meydana gelen selin yol açtığı yaraların sarılması ve köy yollarında kullanılması amacıyla, 8 milyon lira ödenek gönderdiği bildirildi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın ekim, kasım ve aralık aylarında Marmara, Avşa Adası ile Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Edremit'te etkili olan kuvvetli yağışın yol açtığı hasarların giderilmesiyle ilgili yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın 8 milyon lira ödenek gönderdiğini ifade eden Turhan, ödeneğin İl Özel İdare Müdürlüğü'nün hesabına aktarıldığını bildirdi.

Vatandaşlara nakdi para yardımı yapılmayacağına dikkati çeken Turhan, 8 milyon liralık ödeneğin 5 milyon lirasının sel felaketinin yaşandığı ilçe ve beldelerindeki alt yapı çalışmalarına, 3 milyon lirasının ise köy yolları için kullanılarak yaraların sarılacağını ifade etti.

Turhan, Balıkesir'in KÖYDES'ten aldığı payın 6 milyon lira olduğu dikkate alındığında, gönderilen 8 milyon liranın çok ciddi bir para olduğunu belirterek,

"Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Maliye Bakanımız ile milletvekilimiz Ahmed Edip Uğur'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2013 Salı 17:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?