5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

90 kiloluk buzağı

90 KİLOLUK BUZAĞI DOĞURDU

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Çoruk köyünde Mustafa Özçelik’e ait bir inek, veteriner yardımıyla 90 kilo ağırlığında buzağı doğurdu. Erkek olan buzağıya çok iyi bakacağını belirten Özçelik, çocukluğundan beri hayvancılık yaptığını ve ilk defa bu büyüklükte buzağı sahibi olduğunu söyledi.

İlçeye 3 kilometre uzaklıktaki Çoruk köyünde Mustafa Özçelik, Gülten adını verdiği ineği doğum yapamayınca veteriner çağırdı. Köye giden veteriner hekim Uğur Tarhal, doğuma müdahale etti. Alınan buzağının büyüklüğü karşısında şaşırdığını belirten veteriner hekim Uğur Tarhal, “Buzağı yaklaşık 90 kilo ağırlığında. Buzağı ortaya çıkınca doğumun neden zor olduğu da iyi anlaşılıyor. Meslek yaşamımda ilk defa böyle bir buzağı doğurttum. Çok iyi bakılması lazım. 3-4 gün içinde ayağa kalkabilir” dedi.

Çocukluğundan bu yana hayvanların içinde bulunduğunu belirten 50 yaşındaki Mustafa Çelik” Veteriner Uğur Tarhal’ a teşekkür ediyorum. Müdahale edilmeseydi doğum olmayacaktı. Erken olan buzağıya en iyi şekilde bakacağım. Allah nazardan korusun” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 13:32:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?