3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

90 kişiye iş imkanı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde eski bir depoya tadilat yaparak üretime geçen tekstil firması, 90 kişiye iş imkanı sağlıyor.

Sındırgı'da belediyeye devredilen eski Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nün ilçe merkezindeki depolarının bir kısmı, gördüğü tadilat sonrasında onlarca kişinin çalıştığı bir iş merkezine dönüşüyor.

Akademi Tekstil Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'nin girişimleri sonucu 30 metreye 25 metre uzunluğundaki Tekel deposunun üst katındaki 750 metrekarelik alanda, bayanlara yönelik tekstil üretimi yapılıyor.

90 kişiye istihdam sağlanacak işyerinde, 15-18 yaş arası çıraklar, 18-30 yaş arası usta ve kalfalar istihdam edileceği bildirildi. Sındırgı'daki yatırımlarıyla ilçe ekonomisine katkıda bulunan Akademi Tekstil'in imalat müdürü Aydın Kılıç, "Planladığımız yatırımlar sonunda Sındırgı'da yaklaşık 90 kişiye iş imkanı sağlayacağız. İlk etapta mevcut makinelerimiz ile işe başladık. Seri imalat için gereken çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Sındırgı'nın kalkınmasında önemli bir rol oynayacak firmada çalışan bayanlar, eski bir deponun tadilat görerek çalışır hale gelmesinden dolayı sevinçli olduklarını belirterek işe yeni başlamanın heyecanını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 17:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?