5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

91 kişi 8 saat kurtarılmayı bekledi

EDREMİT - YENİCE YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Balıkesir'in Edremit ilçesini, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan Kaz Dağları eteklerindeki karayolu, yoğun kar ve tipi nedeniyle akşam saatlerinde trafiğe kapandı. Geçtiğimiz hafta da kapanarak 200 kişinin mahsur kaldığı yolda bu kez 91 kişi yaklaşık 8 saat kurtarılmayı bekledi.

İlk belirlemelere göre, kapanan yolda 2 midibüs, 7 otomobil, 2 kamyon ve bir cipte bulunan 10'u çocuk, 6'sı yaşlı olmak üzere toplam 91 kişi saatlerce mahsur kaldı. Çaresiz vatandaşlar ortalama 8 saat araçlarından çıkamadı ve cep telefonlarıyla 112 acil servisi arayarak yardım istedi. İhbarları değerlendiren Edremit Belediyesi, kapanan yola 2 iş makinesi, kurtarma ekipleri ve gıda yardımı gönderdi. Yolda mahsur kalan araçlara yardım edilerek saplandıkları kardan kurtarıldı. Bazı araç sürücüleri de kara saplanan araçlarını olduğu yerde bırakarak başka bir araçla bölgeden ayrılmayı tercih etti.

Ayrıca Balıkesir'in Edremit ilçesinden Çanakkale'nin Yenice ilçesine gitmek için akşam saat 17.00 civarında minibüslerle yola çıkan vatandaşlar ise kar ve tipinin bastırması nedeniyle yollarda mahsur kaldı. İş makineleri ile otobüs ve minibüslere ulaşan belediye ekipleri, vatandaşlara su ve gıda yardımında bulundu. Yolda ilerleyemeyerek araçlarında beklemeye koyulan çok sayıda vatandaş ta, karayollarına ve yetkililere tepki gösterdi. Çaresiz bekleyiş içindeyken karşılarında kurtarma ekiplerini gören vatandaşlar sevinç yaşadı ve yoğun çalışmalar neticesinde araçlar kısa sürede yollarına devam etti.

Edremit - Yenice karayolunun 30. Kilometresine kadar Edremit Belediyesi'nin iş makineleriyle açtığı yolda ilerleyen araçlar, buradan sonra Yenice'den gelen kurtarma ekiplerinin yolu açmasıyla gidecekleri yerlere ulaştı. Ayrıca, bir çok araç ta kar yüzünden kayarak yoldan çıkıp hendeğe düştü. Yol kenarına kayan ve kara saplanan araçların sürücüleri araçlarını bulunduğu yerlerde bırakarak başka araçlarla bulundukları yerlerden ayrıldılar.

EDREMİT - YENİCE YOLU TRAFİĞE KAPANDI
EDREMİT - YENİCE YOLU TRAFİĞE KAPANDI
EDREMİT - YENİCE YOLU TRAFİĞE KAPANDI
EDREMİT - YENİCE YOLU TRAFİĞE KAPANDI
EDREMİT - YENİCE YOLU TRAFİĞE KAPANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 07:59:01
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 17:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?