7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

911 Belediye'den destek istedi

911 Arama Kurtarma Derneği, mobil ilk yardım merkezi, dernek faaliyetleri ve arama kurtarma çalışmaları konusunda Bandırma Belediyesi'nden destek istedi.

911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy ve dernek yöneticileri, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel'i makamında ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında Başkan Pekel'e bilgi veren Gürsoy, bugüne kadar katıldıkları çok sayıda kurtarma ve arama operasyonunun yanısıra binlerce öğrenciyede afetlere hazırlık ve ilk yardım konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Dernek olarak faaliyetlerinin daha iyi yürütülebilmesi için kaynağa ihtiyaç duyduklarını ifade eden Gürsoy, "Kurumlararası işbirliği yaparak belediyeyle ortak çalışmaları yapmak istiyoruz. Belediye kanununa göre belediyelerin bizim gibi sivil toplum kuruluşları ve gönüllü arama kurtarma ekiplerine destek olma yetkisi var. Malzeme açısından sıkıntılarımız var. Biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Derneğimize kazandırdığımız otobüsü sadece Bandırma'ya değil tüm Türkiye'ye acil durumlarda hizmet verebilecek bir mobil ilk yardım merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu konuda da belediyeden destek bekliyoruz" dedi.

Dernek üyesi Op. Dr. Abdurrahman Candemir ise bugüne kadar Bandırma ve bölgesinde binlerce kişiye verdikleri eğitimlerle afetlere karşı bilinçli bir kitle oluşturduklarını belirtti. Başkan Pekel'de daha önce de programlarında yer aldığı gibi deprem ve afet konularında çeşitli çalışmalar yapacaklarını belirterek, konusunda uzmanlaşmış 911 Derneği'yle her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve konuyla ilgili projeleri inceleyeceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?