7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

911 Derneği çevreyi kurtarıyor

911 Arama Kurtarma Derneği üyeleri, Balıkesir'in Erdek İlçesi Kapıdağ Yarımadası'ndaki Antik Kyzikos Manastırı Mevkii'nde çevre temizliği yaptı. 

Özellikle yaz aylarında vatandaşların piknik alanı olarak kullandığı 2 bin yıllık geçmişe sahip Manastır Mevkii'nde çöp ve çevre temizliği yapan 911 üyeleri, bölgeye çok sayıda uyarıcı levha da astı. Dernek Başkanı Mustafa Gürsoy, dernek olarak bölgede Haziran ayından itibaren düzenli olarak çevre temizliği yaptıklarını ancak her gün çok sayıda piknikçinin çöplerini tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olan alana bırakarak çevre kirliliğine neden olduklarını söyledi. 

Çevre derneklerini göreve davet eden Gürsoy, "Tarih ve doğanın iç içe bulunduğu bu alana gelip piknik yapanlar, biraz olsun duyarlı davranarak çöplerini toplamalılar. Yanlarında getirdikleri yiyeceklerin poşetlerini, çocuk bezlerini, içki ve meşrubat şişelerini çevreye atmaktan hiç çekinmeyen bu doğa katilleri kamp ve piknik maskesinin altına saklanıp çevreyi kirletmeye devam ediyorlar. 

Dernek olarak çevre kirliliğine karşı ikaz yazıları hazırlayarak bölgedeki çeşitli yerlere astık. İkaz tabelalarının bir tanesini özellikle "Buraya çöp bırakan iyi sözle anılmayacaktır" diye yazdırdık. Yine anlamadılar. Bandırma'da ve çevre ilçelerde kurulu olan çevre derneklerini göreve davet ediyoruz. Biz dernek olarak tüzüğümüzde yer alan doğa ve çevre maddelerini daha etkin uygulamaya koyarak, diğer görevlerimizin yanında çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 17:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?