5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

94 yaşında anjiyo oldu

94 YAŞINDAKİ HASTAYA ANJİYO YAPILDI

Balıkesir'de 94 yaşındaki bir hastaya anjiyo yapıldı. Hastaneye kaldırıldığında kalbinin yüzde 30 oranında çalıştığı belirtilen Halil Eroğlu, kalp anjiyografisi yapılıp bir damarına stent uygulandıktan sonra sağlığına kavuştu. Özel Balıkesir Hastanesi'nde gerçekleşen operasyon ile Balıkesir'de bir ilke imza atıldığı kaydedildi.

 

ÖZEL BALIKESİR FARKI

Kardiyoloji Uzman Doktor Arif Karadaban ve Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Altay Tandoğan liderliğinde 2 yıl önce Balıkesir'de ilk açık kalp ameliyatını yapan, ilk koroner anjiyografisi ve stent uygulamalarını gerçekleştiren Özel Balıkesir Hastanesi Kalp Merkezi ilk defa 90 yaş üzeri bir hastada kalp anjiyografi ve stent uygulaması yaptı. Sındırgı'nın Kozlu köyünde yaşayan 94 yaşındaki Halil Eroğlu isimli hasta başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. 3 gün önce kalp krizi geçiren Halil Eroğlu Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından şikayetleri devam eden yaşlı hasta kalp anjiyosu için Özel Balıkesir Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaya müdahale eden Kardiyolog Doktor Arif Karadaban, kalbi yüzde 30 oranında çalışan hastaya büyük risk taşımasına rağmen yaptıkları operasyonun son derece başarılı geçtiğini söyledi. Başarılı Kardiyolog Arif Karadaban, "Hepimizin görmeyi ve yaşamayı arzu ettiği bir yaş olan 94 yaşındaki Halil dede bize geldiğinde yaşı gereği çok riskli bir tablodaydı. Hastamızın kalbi yüzde 30 çalışıyordu. Bu risklerle hemen kalp anjiyografisine aldığımız Halil dedenin bir damarına stent uygulaması yapıldı. Birg ece misafir edilen hastamızın şu anki durumu oldukça iyi. Halil dedenin bundan sonraki yaşamına daha sağlıklı devam etmesi için katkıda bulunduğumuzdan dolayı çok mutluyuz" dedi.

94 yaşındaki Halil Eroğlu, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyleyerek Özel Balıkesir Hastanesi yetkililerini bu hizmetlerinden dolayı kutladı. Ben daha önce yaşamıyormuşum, burada geçirdiğim başarılı operasyon ile hayata yeniden döndüm" diyen Halil dede, Kardiyolog Doktor Arif Karadaban ve ekibine dua ve teşekkür etti.

 

2 BİN 500 ANJİYO, 700 BALON, 400 AÇIK KALP AMELİYATI

Özel Balıkesir Hastanesi'nde bugüne kadar 2 bin 500 kalp anjiyografisi, 700 balon uygulaması ve stent, 400 açık kalp ameliyatının 40 kişilik bir ekiple başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi. Özel Balıkesir Hastanesi Kalp Merkezi doktorlarından Kalp Damar Cerrahı Operatör Dr. Altay Tandoğan, Özel Balıkesir Hastanesi olarak, dünyada mevcut en yeni ve gelişmiş ekipmanla ve son derece tecrübeli, yetişmiş bir ekiple dünyanın en başarılı merkezlerindeki başarı oranlarıyla Balıkesir ve çevre illere hizmet verdiklerini kaydetti.

94 YAŞINDAKİ HASTAYA ANJİYO YAPILDI
94 YAŞINDAKİ HASTAYA ANJİYO YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 18:10:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 19:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?