7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

AB projesi kabul edildi

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı, "AB Ülkelerindeki Mesleki eğitimin İncelenmesi ve Türkiye ile Karşılaştırılması" konulu projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiği, programın, 2008-1-TR-LEO03-02697 proje numarası ile desteklenmesine karar verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen proje, 1 Temmuz 2008 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2009 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda 56 öğretmen 8 farklı Avrupa ülkesine teknik gezi düzenliyor. Milli eğitim şube müdürü İbrahim Fırat'ın sorumluluğunda ve Mesut Karabulut'un koordinatörlüğündeki programda proje katılımcıları, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya ve Polonya ülkelerinde 2 hafta kalacaklar.

Bu sürede bulundukları ülkelerdeki mesleki öğretim kurumları ve fabrika gezileri düzenlenirken, projeye katılımın geniş tutulması için Balıkesir'de 15 yerel ortağın (Balıkesir Ticaret Odası, Eğitimciler Birliği Sendikası, Balıkesir Halk Eğitim Merkezi, Balıkesir Rehberlik Araştırma Merkezi, Balıkesir 100.Yıl Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Balıkesir Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Balıkesir İMKB Endüstri Meslek Lisesi, Balıkesir İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi, Bigadiç Halk Eğitimi Merkezi, Bandırma Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Burhaniye Endüstri Meslek Lisesi, Dursunbey Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Edremit Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Gönen Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Susurluk Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi) projeye alındığı bildirildi. Projenin dış ortaklarının ise Almanya (Referat Für Miration Flüchtlıngsarbeit Und Integratıon), Avusturya (Bildungs Und Management Service Gmbh), Belçika (Basisschool Van Het Gemeenschapsonderwijs), Danimarka (Den Jydske Technical College), Fransa (Lettre D'intention), Hollanda (Christelijke Hogeschool Nederland), İspanya (Nureler,S.L.L.), Polonya (Futurum) şirketleri olduğu bildirildi.

PROJE HEDEFLERİ
Ulusal Ajans aracılığı ile AB tarafından desteklenmesi kararlaştırılan projeyle, mesleki eğitimin AB ülkelerindeki işleyişinin yerinde incelenerek katılımcıların mesleki eğitim faaliyetlerine bakış açılarının değişmesinin sağlanacağı, katılımcıların mesleki eğitim ve öğretim kurumlarında yenilikçi ve kaliteye yönelik gelişmeleri diğer eğitim ve rehberlik hizmetlerini inceleme fırsatı elde edecekleri belirtildi. Katılımcıların, motivasyon ve mesleki eğitimde çalışma hırslarının artacağı kaydedilen proje sayesinde hayat boyu eğitim konusunda eksikliklerinin de tamamlanacağı kaydedildi.

Daha birçok yararı olacağı belirtilen projede, şu an için Fransa ve Polonya gruplarının yurt dışına çıkış yaptığı, Nisan -Mayıs aylarında diğer grupların da yurt dışına çıkış yapacakları, projemizin hazırlık çalışmalarında katılımcılara bilgisayar ve İngilizce kursu verildiği, gidilecek ülkeler ve ülkelerin eğitim sistemleri hakkında oryantasyon eğitimleri düzenlendiği bildirildi. Her üyeye 100 adet kartvizit basılmış, proje hakkında bilgi vermek amacıyla da 2 bin adet broşür bastırıldığını söyleyen proje yetkilileri, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne teknik gezi düzenlendiğini, katılımcıların mesleki eğitim hakkında bilgi sahibi olması için Balıkesir ilindeki mesleki eğitimin durumu hakkında çalıştay ve panel yapıldığını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?