6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

ABD konsolosu Bandırma'da

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde çeşitli ziyaretler yaptı.

Başkonsolos Wiener, ABD'li işadamlarını bölgeye yatırım yapmaları konusunda teşvik edeceğini söyledi.
Sabah saatlerinde deniz otobüsüyle İstanbul'dan Bandırma'ya gelen Başkonsolos Wiener, ilk olarak Bandırma Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve Başkan Vekili Yalçın Cömert'le görüşen Wiener, kendi görev bölgesinde bulunan Bandırma'ya bir dostluk ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sharon Wiener, ABD'li işadamlarının sık sık İstanbul'a geldiğini belirterek onları Bandırma ve bölgesinde yatırım yapmaları konusunda teşvik edeceğini söyledi.

Wiener, "Amerikan işadamları sık sık İstanbul'a geliyor. Ben her zaman Türkiye'deki yatırımlarını teşvik ediyorum. Ben kenti daha iyi tanıma fırsatı bulunca gelecek işadamlarını da Bandırma'ya gelmeye teşvik edebilirim. Belki direkt bir etki olmayacak ama ben tavsiye ediyorum. Banvit tesislerini de ziyaret edeceğim. Banvit ile Amerika arasında her zaman çok yakın ticari ilişkiler var. Banvit Amerika'dan çok malzeme ithal ediyor. Bu sektörü daha iyi bilmek için oraya gideceğim. Böylece İstanbul'da bu sektör ve bölge hakkında daha bilgili konuşur ve iş ilişkilerinizi teşvik edebilirim" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de Bandırma ve çevresi hakkında Başkonsolos Wiener'e bilgiler vererek, ilçeye yatırım amacıyla gelecek ABD'li işadamlarıyla belediye olarak iş birliğine ve her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Başkan Pekel, Başkonsolos Wiener ve yardımcılarına Türk lokumu ikram ederken, Başkan Vekili Yalçın Cömert'le birlikte Bandırma'yı simgeleyen çeşitli armağanlar sundu.

Başkonsolos Sharon Wiener, belediye ziyaretinin ardından Banvit tesislerini ve Kuşcenneti Milli Parkı'nı da ziyaret etti. Geceyi Balıkesir'deki bir termal otelde geçirecek olan Wiener, yarın İstanbul'a dönecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?