6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ablasını öldürene müebbet

Balıkesir'de 8 ay önce, ablasını, tedavi gördüğü hastanede tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, 28 Şubat tarihinde, “evinin balkonundan düşerek yaralandığı” bildirilen, bu yüzden Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan ablası Hülya Yanbolluğu'nu (36), 2 Martta tedavi gördüğü klinikte öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Haluk Yanbolluoğlu (28), hazır bulundu.

İfadesinde, olaydan önce psikolojisinin bozuk olduğunu savunan Yanbolluoğlu, ”kendi canından can aldığı için çok üzüldüğünü, ancak ablasının sorumsuz davranışlarının da suçu işlemesine neden olduğunu” savundu.

Sanık, olay günü Ayvalık ilçesine gitmek üzere evden çıktığını, hastaneye ablasını öldürme niyetiyle değil ziyaret amacıyla gittiğini öne sürerek, “Ablamı öldürdüğüm için üzgün ve pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, ablasının, sanığın tahrik olmasına sebebiyet verecek haksız bir hareketi olmadığı kanaatiyle, sanığı önce “öz kardeşini kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın mahkemedeki iyi halini ve pişmanlık duyduğunu göz önüne alan mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapse çevirdi.

Bu arada, sanığa, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay hapis ve 375 YTL adli para cezası verildi. Sanığın avukatı İbrahim Menderes Çölova, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “olayda tahrik unsuru olduğunu” öne sürerek, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını bildirdi.

OLAY

Yıldız Mahallesinde, 28 Şubat'ta ikinci kattaki evinin balkonundan düşerek yaralanan ve kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesinde polise verdiği ifadede, çamaşır asarken dengesini kaybedip düştüğünü öne süren Hülya Yanbolluoğlu'nun, ”kendisine silah çeken kardeşinden kaçmak için balkondan atladığı” öne sürülmüştü.

Olaydan iki gün sonra ablasının tedavi gördüğü beyin cerrahi kliniğine giden Haluk Yanbolluoğlu, annesinin ve diğer hastaların gözleri önünde ablasına tabancayla ateş etmiş, vücuduna 7 kurşun isabet eden Hülya Yanbolluoğlu olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Tanıkların ifadesine göre “Namusumu temizledim” deyip, tabancayı ablasının yatağına bırakıp kaçmak isteyen Haluk Yanbolluoğlu, hastane polisi tarafından yakalanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 17:13:27
Güncelleme :3 Aralık 2006 Pazar 22:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?