7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Abonelere doğalgaz bedeli şoku!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, olmayan doğalgaz hizmeti için belediyenin su abonelerinden para tahsil ettiği ileri sürüldü.

Belediyeye giderek yeni su abonesi olmak isteyen vatandaşlar, ücretlerini ödedikten sonra ellerine verilen tahsilat makbuzlarını incelediklerinde, doğalgaz bedeli yazısını görünce şok oluyor.

Aylık su bedellerinden de doğal gaz parası alındığını öne süren vatandaşlar, "Bizlerden, beldemizde olmayan bir hizmetin parasını tahsil etmişler. Böyle bir şey olmaz. Olmayan bir hizmet için neden para öreyelim?. Hakkımızı arayacağız" dedi.

Ellerinde 2008 yılının 7 ve 8. aylarında tahsil edilmiş makbuzlar bulunan vatandaşlara AK Parti belde teşkilatı da destek verdi. Mağdurlar arasında bulunduğunu söyleyen AK Parti Küçükköy Belde Başkanı Rafet İlter, yaklaşık 1 yıldır su abonesi olduğunu ve birikmiş faturalarını bir seferde ödemek için belediyeye gittiğinde gözlerine inanamadığını belirterek, "Ben bir vatandaş olarak söylüyorum; belediye, olmayan bir hizmetin parasını bizlerden tahsil etti. Ben, ödediğim faturalarımı incelediğimde anladım ki, doğalgaz hizmeti için de para alınmış. Toplam 118 TL doğalgaz parası ödedim. Bir çok mağdur vatandaşımız da buraya geldi ve bizlerden yardım istedi. Hakkımızı aramak için hukuki yollara baş vuruyoruz" dedi.
Tepkili vatandaşlar, parti önünde toplandı. Vatandaşlar, belediyenin kendilerinden soludukları havanın parasını tahsil ettiğini belirtti.

BAŞKANA İSTİFA ÇAĞRISI

AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan Suat Akın ise, Belediye Başkanı Nedim Özdemir'i istifaya davet etti. Akın, "Vatandaşın şikayeti üzerine biz bu işi araştırdık, elimizde daha çok belge var. Olmayan hizmetin parasını alıyorlar. Bu bir suçtur. Biz bu olayı yerel bir gazetede haber olarak yayınladık, bunun üzerine başkan, 'ispatlanırsa görevimden istifa edeceğim' demişti. Şimdi biz bunu ispatladık ve istifasını bekliyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir ise, yaklaşık 10 yıl önce belediyeye aldıkları tahsilat makbuzlarını ayarlayan bir bilgisayar programı sebebiyle bu durumun yaşandığını söyleyerek kendini savundu. Başkan Özdemir, Rafet İlter'e ait su aboneliği sözleşmesini ve faturaları gösterdi.

Gösterilen faturalarda 'doğalgaz bedeli tahsilatı' ibaresinin bulunması dikkat çekerken, Özdemir, "Rafet İlter bu parayı su aboneliği için yatırdı. Bu 1996 yılından beri yapılan bir bilgisayar kodudur. Kendisi bilgisayar açıp kapatmasını bile bilmediği için bilgisayar kodunun ne olduğunu bilmez. Kod yanlış yazılmamıştır. Aslolan sözleşmedir. Su aboneliklerinde, su abone tahsilatı yapıldığı belirtiliyor. Bizim sistemlerimiz Windows tabanına yeni geçti. Gelen vatandaş parayı ne için yatırmış, bunu bilmiyor mu? Önemli olan vatandaşın yatırdığı paradır. Türkiye'nen en ucuz suyu Küçükköy'de" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 13:41:10
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 13:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?