7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Açıkta satılan gıdalara dikkat!

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde faaliyet gösteren Körfez Tüketiciyi Koruma Derneği, açıkta gıda satışının önlenmesi amacıyla Kaymakamlıkların dikkatini çekti.

Merkezi Edremit’te bulunan Körfez Tüketici Koruma Derneği Basın sözcüsü Turgay Tosun tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Pazaryerleri, cadde ve sokaklarda, yaş meyve ve sebze hariç her türlü gıdanın açıkta satışı yasaktır. Bu yasakların uygulanması amacıyla Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık Kaymakamlıklarına yasanın hassasiyetle uygulanması amacıyla dernek olarak yazılı istekte bulunduk. Bu amaçla körfez ilçelerindeki Kaymakamlarımızdan, yaz aylarında halk sağlığını olumsuz etkileyecek açıkta gıda satışına izin verilmemesi ve belediye başkanlarımızla ortak hakaret edilmesi hatırlatılmıştır” denidi.

Tosun, açıklamasında, “Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik’ madde 11 ‘Denetim ve Kontrol Usul ve Esasları (Pazaryerleri, Cadde ve Sokaklarda, yaş meyve ve sebze hariç her türlü gıdanın açıkta satışı yasaktır.’ demektedir. Halk sağlığını tehdit eden bu ve buna benzer açıkta gıda satışlarının önlenmesini, pazaryerlerinin yasa gereği kontrol altında tutulmasını, yönetmelik yükümlerine aykırı satış yapanların kaldırılması ve ceza uygulanması gerekmektedir. Tarım İlçe Müdürlükleri ve belediyeler tarafından bu ve buna benzer konularda yapılan denetlemeler ve uygulamalar olduğu aşikardır. Tüketici haklarını korumakla görevli olan derneğimiz, yaz sezonu nedeniyle konuya dikkat çekmek, varsa eksikliklerin giderilmesini tüketici adına talep etmekte ve halk sağlığıyla oynayanların cezalandırılmasını talep etmektedir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 12:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?