6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Acil serviste doktora dayak

Balıkesir’in Burhaniye Devlet Hastanesi acil servisi doktoru Kadir Ünsalan, tedavi için gelen S.B. (28) ve iki arkadaşının saldırısına uğradı. Hasta ve iki yakını tarafından dövülen doktor Ünsalan’ın patlayan dudağına dikiş atılırken, olay adliyeye intikal etti.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece saat 03.00 sırasında kolundan yaralı olan S.B., arkadaşları T.Ç. (21) ve M.Ç. (22) tarafından Burhaniye Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Alkollü olduğu iddia edilen S.B.’nin tedavisi sırasında hasta ile doktor arasında tartışma çıktı. S.B.’nin koluna dikiş atmak isteyen doktora, “Senden gıcık oldum” demesi üzerine çıkan tartışmaya yaralının arkadaşları da karışında iş büyüdü.

Yaralı S.B. ve arkadaşları T.Ç. ve M.Ç., doktoru darp ettiler. Doktor Kadir Ünsalan’ın şikayetçi olması üzerine savcılığa giden saldırganlar, serbest kalırken, hastane yönetimi saldırıyı kınadı. 15 yıllık doktor olduğunu belirten Kadir Ünsalan, “Bu güne kadar böyle bir olayla karşılaşmadım. Çok üzüldüm. Saldırganlardan şikayetçiyim” dedi.

Öte yandan, doktora yapılan saldırı sırasında görevli iki korumanın kayıtsız kaldığı şeklindeki iddialara cevap veren başhekim Dr. Mehmet Cüneyt, “Çok üzücü bir olay. Olay adliyeye intikal etmiştir. Korumaların kayıtsız kaldığı şeklindeki iddiaları da araştırıyoruz. Olayı şiddetle kınıyoruz” dedi. Sağlık Sen şube başkanı Ömer Seyfettin Çelebi de, yaptığı açıklamada, “Doktorumuz hasta yakınlarının sözlü ve fiil saldırısına maruz kalmıştır. Halkımızın sağlığı için zor şartlarda çalışan sağlık personelimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması için duyarlı olunmasını bekliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 19:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?