2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Acımadan öldürdü

Balıkesir'de, kıskançlık krizine girip 7 yıldır ilişkide oldukları kendisinden 2 yaş büyük sevgilisini öldüren üniversite öğrencisi için mahkeme müebbet hapis verdi.

Dursunbey ilçesine bağlı Süleler köyündeki olay 25 Mart 2011 tarihinde meydana geldi. Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğrenci olan M.S., hafta sonu tatili için memleketine geldi. Burada 7 yıldır ilişkileri devam eden sevgilisi 19 yaşındaki Şerife Küllü ile görüştü. Üniversiteli aşık, kendisini aldattığını düşündüğü genç kızı bir yakınının evinde av tüfeği ile başına ateş ederek öldürdü. İddiaya göre, üniversiteli zanlı, sevgilisinde iki ayrı telefon hattı buldu.

Telefonlardan şüphelenip kendisini aldattığını düşündüğü Şerife Küllü'yü akrabası olan Ş.Ç.'nin evine çağıran M.S. burada buluştuğu sevgilisine telefon hatlarını sorup tartıştı. Aralarındaki konuşmanın tartışmaya ve ardından kavgaya dönüşmesinin ardından, M.S., Şerife Küllü'yü kendisini başkasıyla görüşüp aldattığı gerekçesiyle av tüfeği ile başına ateş ederek öldürdü. Şüpheli olaydan sonra suç aleti silahı saklamış, cinayeti bir yakınına anlattıktan sonra jandarmaya haber verilmesi sonucu yakalanmıştı.

Cinayetin ardından M.S. ve yakını olan ev sahibesi bayan Ş.Ç. olay yerinde hayatını kaybeden Şerife K.'nın cesedini birlikte Şerife K.'nın babasının evine götürüp bıraktı. Cinayetin ardından hiçbir şey olmamış gibi hareket eden M.S. isimli üniversite öğrencisi damdaki ineklerinin yanına gidip iğne yaptığını, sonra da elini yüzünü yıkayıp köy kahvesine gidip çay içtiğini, daha sonra da işlediği cinayeti eniştesine anlattığını söyledi. Eniştesinin yönlendirmesiyle jandarmaya giderek teslim olan üniversiteli genç tutuklandı. Mahkemede ifadesinde olayın tamamen kaza ile gerçekleştiğini söyleyen M.S.'nin savunması mahkeme heyetini ikna edemedi. Katilin olaydan önce otomatik av tüfeği satın aldığı, tüfekle köyde atış talimi yaptığı, olay gecesi de Şerife Küllü'yü öldürmeye kast ettiği kanaatine varıldı.

ÖMÜR BOYU HAPİS


Yaklaşık 1 yıl önce işlenen cinayetle ilgili Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden katil zanlısı M.S., şubat ayında görülen son celsede maktule Şerife K.'yü 'kasten öldürme' suçundan dolayı, suçun işleniş şekli suç sebep ve saikleri dikkate alınarak TCK'nun 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Aynı olayda cinayetin gerçekleştiği Ş.Ç. (57) isimli kadın hakkında suçun dellilerini yok etmesi, gizlemesi ve değiştirmesi gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası mahkemenin takdiri ile 1 yıl 8 ay hapis cezasına düşürüldü. Bu ceza tutukluluk süresi değerlendirilerek serbest bırakılarak 5 yıl denetime tabi tutulması kararlaştırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2012 Cumartesi 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi bulut IP: 90.209.195.xxx Tarih : 1.05.2012 21:12:28

selam avrupa amerika halt etmis yaninizda 7 yildir iliski neymis bu 14 yasinda baslamis herzaman diyiyorum kisilik ahlak insanin icinde olan birseydir hic bir din bunu duzeltemez ve hakli oldugumu goruyorum malesev