6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Adanın ulaşım sorunu

Erdek ilçesine bağlı bulunan Türkiye'nin üçüncü büyük adası olan Paşalimanı Adası'nın ulaşım başta olmak üzere bir çok sorunla mücadele ettiğini belirten adanın beş köyünden biri olan Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker, "Yaz sezonu gelince büyük bir problem olan ulaşım sorunun çözümü için devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz" dedi.

Marmara Denizi'ndeki adanın köyleri arasında bulunan Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker, adanın ulaşım başta olmak üzere sorunlarının çözümü için devletten destek beklediklerini söyledi. Büyüklüğü 21 kilometrekare olan ve 5 köyden oluşan ada halkınun elektrik, ulaşım, sağlık ve eğitim gibi sorunlar arasında yaşamlarını sürdürmekte zorluk çektiğini ifade eden Muhtar Ülker, resmi nüfusun 800'e yakın olduğu adada, yaz aylarında ise 7 bin kişinin yaşadığını söyledi.

Paşalimanı Adası, Türkiye'nin üçüncü büyük adası olmasına rağmen, ada sakinleri olarak yıllardır elektirik, ulaşım, sağlık ve eğitim gibi problemlerle baş etmeye çalıştıklarını belirten Ülker, "Marmara Denizi'nin ikinci, Türkiye'nin ise üçüncü büyük adası olmasına karşın ismini pek az kişinin bildiği Paşalimanı Adası'nın sakinleri yıllardır seslerini duyurmak için çabalıyor. Adaya sadece bir feribotun uğrarken ve özellikle yaz sezonunda nüfusun artmasıyla birlikte ulaşım sorunun büyüyor. Yıllardır hizmet yönünden istediğini alamayan Paşalimanı Adamızın artık ilgi görmesini bekliyoruz. Özellikle ulaşım sorunumuzun çözümü için devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?