3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Adaydan önce proje tanıttılar

Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Başkanı Mesut Akbıyık, Balıkesir Belediye Başkan Adaylığı için aceleci olmayacaklarını, ancak, yakın bir zaman sonra Balıkesir'de tanınan bir ismi aday olarak açıklayacaklarını bildirdi.

9 ilçenin kesinleşen belediye başkan adaylarını cumartesi günü açıklayacaklarını belirten DP İl Başkanı Akbıyık, yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazandıkları taktirde uygulayacaklarını vaat ettiği, "Hafif Raylı Sistem" projesini tanıttı.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen DP İl Başkanı Mesut Akbıyık, partisinin 9 ilçe belediye başkan adayının 20 Aralık günü açıklanacağını kaydetti. 9 ilçe içerisinde Balıkesir merkez adayının olmadığını belirten Akbıyık "Balıkesir Belediye Başkan adayımı ise 5 Ocak günü açıklanacak. Adaylarımızı Ankara'da Genel Başkanımız Süleyman Soylu tanıtacak. Balıkesir Belediye Başkan adayımız konusunda çalışmalarımız sürüyor. Şu an iki isim üzerinde duruyoruz. Bu isimlerden birini netleºtireceğiz. Adayımız Balıkesir kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olacak. Demokrat partili olmayanlar bile adayımıza oy verecek" dedi.

DP'nin toplantısında, Mahalli İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Erkan Ağabeyoğlu, Balıkesir için öneride bulundukları Hafif Raylı Sistem Taşımacılığı hakkında bilgiler verdi.

Balıkesir'in trafik yükünün raylı sistem ile azalacağını vurgulayan Ağabeyoğlu, Eskişehir'de 2 yıl gibi bir sürede kurulduğunu hatırlattığı hafif raylı sisteminin, maliyetinin konulan araç, yol uzunluğu ve durak sayısına göre değiştiğini söyledi.

Maliyeti uluslararası bir fondan karşılamayı planladıklarını belirten Erkan Ağabeyoğlu, "Bu sistemin yapım ücretini Uluslararası Taşımacılar Birliği tarafından verilen fonlar yardımıyla karşılamayı düşünüyoruz. Balıkesir'in böyle bir sisteme ihtiyacı var. Her gün 50 binin üzerinde insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Binlerce insan özel araçlarıyla şehir içi trafiğe çıkıyor. Toplu taşıma araçları ile entegre olacak sistemimiz ile insanlar artık özel araçlarını şehir içi ulaşımda kullanmaktan vazgeçecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 20:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?