3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

ADD: Ergenekon davası hukuk dışı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güney Marmara Şubeleri Bölge Toplantısı, Balıkesir'de yapıldı.

ADD Balıkesir Şube Başkanı Mürüvvet Keleş imzasıyla yayınlanan toplantı sonuç bildirgesinde, "Ergenekon" davasının hukuk dışı olduğu, ADD'nin bu hukuk dışılığın tarafı olanlardan er ya da geç hesap soracağı kaydedildi.

9 Kasım Pazar günü ADD Balıkesir Şube Başkanlığı'nda düzenlenen bölge toplantısının sonuç bildirgesi bugün yayınlandı. Bildirgede, ulus devletin günümüzde yine emperyalist güçlerin hedefinde olduğu, Büyük Orta Doğu Projesi ile ulusal bağımsızlığımıza ve ülke bütünlüğüne yönelik saldırıların giderek arttığı ve bu saldırıların Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeleşme sürecine sürüklediği kaydedildi.

ADD Bölge Toplantısı sonuç bildirgesinde, şu görüşlere yer verildi: "Ergenekon hukuk dışılığını Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kabul etmemiz söz konusu değildir. Başta genel başkanımız olmak üzere ilerici demokrat aydınlarımıza atılmak istenen bu pisliğin gerçek nedenlerini bilmekteyiz. Bizler cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak bu hukuk dışılığın tarafı olanlardan tarih önünde, millet huzurunda er veya geç hesap sormaya azimliğiyiz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl 8 Mart'ta yürürlüğe koyduğu Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde özel eğitim kurumlarında, 'Atatürk Köşesi' oluşturulması zorunluluğunu kaldıran düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması için derneğimizin Danıştay'da açtığı dava sonuçlanmış ve Danıştay 8. Dairesi özel eğitim kurumlarında 'Atatürk Köşesi' oluşturulması zorunluluğunu kaldıran düzenlemenin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştur.

Bu sonuç, Atatürk karşıtlarının çıkardıkları yasa, yönetmelik ve yönergelerle yaptıkları ve yapacakları filmlerle Atatürk'ü aziz milletimizin gönlünden atamayacaklarının somut kanıtıdır. Derneğimiz bu konularda taraftır. Taraf olmaya da devam edecektir. Ülkemizin sorunlarının çözümü, devletimizin kuruluş ideolojisi ve bir uygarlık tasarımı olan Kemalizm'de, yani akıl ve bilimi rehber alan ulus devlet anlayışında olduğu unutulmamalıdır. Ata'sına ihanet edenlerin de bir daha kurtuluşu olamayacağı ortadadır. Ulusumuzca birlik beraberlik içinde Balıkesirli 41 Bayrak Adam, Tıbbiyeli Hikmetler, Mustafa Kemaller olarak kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu duygular ve özlemler içinde ulu önderimizi, ebedi başkomutanımızı aramızdan ayrılışının 70. yılında saygıyla anıyoruz. Ona bağlılığımızı ve saygımızı bir kez defa haykırıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 20:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?