6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Adliye personeli eylem yaptı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Büro Emekçileri Sendikası'na (BEL) bağlı Adliye çalışanları yarım gün iş bırakma eylemi yaptılar.

İş bırakma eylemi nedeniyle Bandırma Adliyesi'nin önünde toplanan çalışanlar adına sendikanın Bandırma temsilcisi Levent Tancan basın açıklaması yaptı.

Yargıda çalışan personelin ücret azlığına değinen Tancan, "Haim ve savcıların ücretlerinde artış yaşanırken, bu iki kadrounun dışında kalan yargı emekçileri diğer personel olarak görülüyor ve yoksulluk sınırının altında ücret alıyor. Mübaşirlerin, zabıt katiplerinin, yazı işleri müdürlerinin olmadığı yerde mahkeme olmaz, ifade alınamaz, tespit ve otopsiye gidilemez, dava ve icra dosyaları oluşturulamaz, yargılama yapılamaz. Yargı işkolu bir bütün olarak ele alınmalı ve tüm yargı emekçileri için tek bir yasal düzenleme yapılmalıdır. 3717 sayılı yasanın yeniden düzenlenmesi ve bu yasa ile oluşturulan havuzdaki paranınn yargı emekçilerine dağıtılması konusundaki ısrarımız hiç bitmeyecektir. Bizler, mücadelede kararlı büro emekçileri olarak doğru bildiğimiz yolda tek başımıza kalsak da yürümeye kararlıyız" dedi. Açıklamanın ardından çalışanlar olaysız şekilde dağıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 09:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?