3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

AEML öğrencileri Avrupa'da

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri AB destekli Comenius programı kapsamında Avrupa'ya gitti. 

Balıkesir'in Dursunbey Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden dört öğrenci, Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği proje kapsamında Almanya, Macaristan ve Slovakya ile birlikte Avrupa'da çalışma gezisine katıldı. Yolculuktan önce öğretmen ve öğrenciler Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük'ü ziyaret etti. 

Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Vekili Faruk Balcı, gezi hakkında bilgi verdi. Balcı, Türkiye ile birlikte toplam 4 ülkenin yer aldığı Comenius (Hayatı öğrenme) projesinin amacının öğrencilere Avrupa'daki farklı kültürleri, dilleri ve düşünce yapılarını tanıtmak, öğrencilere kişisel gelişimleri, gelecekteki kariyerleri ve aktif bir Avrupa vatandaşı olmaları yolunda gerekli olan temel yaşam becerilerini elde etmeleri için yardım etmek, okullarda ve öğretmen yetiştiren kurumlar arasında uluslar arası işbirliği ve değişimi teşvik etmek olduğunu söyledi. 

26 Eylül'de başlayan Avrupa programının 7 Ekim'de (yarın) sona ereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 15:42:57
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 16:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?