6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Afet tatbikatı yapıldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 911 Arama Kurtarma Derneği’yle Kocaman Balıkçılık bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibi afet tatbikatı yaptı.

Kocaman Balıkçılık firması tarafından şirket bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibine 2 hafta süreyle eğitim veren 911 Derneği, eğitim sonunda afet tatbikatı düzenledi. Tatbikatla ilgili bilgi veren 911 Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, “ 911 Arama ve Kurtarma Derneği olarak ilçemizde gıda sektöründe faaliyet gösteren Kocaman Balıkçılık A:Ş firmasında kurulan arama kurtarma ekibine iki hafta süreyle verilen eğitimler sonrasında Paşabayır Mahallesi’ndeki atıl vaziyette bulunan kültür merkezi inşaatında verilen teorik eğitimlerin tatbikatları yaptırıldı.

Senaryo gereği alınan ihbar üzerine kriz merkezinin yönlendirmesi üzerine olay yerine gelen “Kocaman Balıkçılık Arama Ve Kurtarma” ekibi meydana gelen göçük de müdahale için hazır beklediler. Binada arama ve kurtarma tekniklerini uygulamaya başladılar. Tatbikatta Badaş Doğalgaz ve İtfaiye ekipleri de bize destek verdi. İlçemizde Paksan ve Bu Piliç’den sonra bu tip eğitimleri alan Kocaman Balıkçılık A:Ş şirketi olası bir afete hazır olmak açısından sertifikalı eğitimlerini tamamladı” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 11:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?