6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Afrikalı işadamları Edremit'te

Balıkesir Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD), Afrika’dan bölgeye yatırım için gelen 15 kişilik heyeti konuk etti.

Afrika Gabol’den gelen konuklar, Club La Route Akçay Tatil Köyü’nde Türk işadamları ile kahvaltıda bir araya geldiler.

Görüşmelere, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ESİAD Başkanı Osman Demir ve yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları ile bölgemizdeki iş adamları hazır bulundular.

TUSKON’un öncülüğünde dünya üzerindeki ülkelerden Afrika ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda düzenlenen toplantıya Gabon Ticaret Bakanlığı’ndan da temsilciler katıldı. Ülkelerin potansiyelleri, Edremit’ten ihraç ürünleri, ihtiyaçlar ve teknik kadroları masaya yatıran iş adamları, gereken ön anlaşmaların temellerini atma imkanı buldular.

Türkiye’nin Afrika Birliği'nde barış ve istikrarın sağlanması konusunda da gözlemci ülke statüsünü kazandığı belirtilen görüşmelerde iş adamları sanayi sitesi gezerek burada esnafla görüştüler. Sıdıka Erke Müzesi’ni de gezen heyet bu akşam incelemelerini tamamlayarak bölgeden ayrılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 15:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?