3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ağır Sanayi Bölgesi'nde yangın

Balıkesir'deki bir yağ fabrikasında çıkan yangın, başka bir fabrikaya sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Ağır Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kula Yağ'a ait Emek Yem Fabrikası'ndaki kaynak çalışması sırasında olay yerinde bulunan paletler tutuştu. Kısa sürede büyüyen alevlerin, fabrikaya komşu olan ahşap profil sanayine ait depodaki talaşlara sıçraması paniğe yol açtı. Yangın yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, kısa sürede olay yerine gelen Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına müdahale etti. 3 arazöz ile yapılan müdahaleler sonucunda güçlükle kontrol altına alınan yangın, O.D.'ye ait Alçam Ahşap Profil Sanayi isimli fabrikanın deposunda büyük zarara yol açtı. 

Yangının fabrikanın üst katında bulunan tinerle dolu olan bölümde etkili olmadan söndürülmesiyle büyük bir facia önlendi. İtfaiye ekipleriyle birlikte işyeri sahibi ve çalışanlarının da yangın tüpü ve kovalarla söndürme çalışmasına katıldığı fabrika yangını, 2 saatlik çalışma neticesinde tamamen söndürüldü. Ağır Sanayi Bölgesi'ndeki diğer işyerlerinin de tehlike atlattığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:51:45
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 15:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?