7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ağır yaralı 2 işçi İzmit'te

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında yaralanan işçilerden durumları ağır olan 2'si, ambulans helikopterlerle İzmit Derince'deki yanık tedavi merkezine sevk edildi.

Dursunbey'e 35 kilometre mesafedeki Nohutçu mevkiinde bulunan kömür ocağında saat 10.00 sıralarında meydana gelen grizu patlamasında, 6 işçi yanarak yaralandı.

Kömür ocağının 120 metre altında gerçekleşen grizu patlamasında yaralanan işçiler, ambulanslarla Dursunbey Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da Balıkesir'deki hastanelere sevk edildi. Balıkesir Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Recep Yörük (28) ve Durali Karacabay (36), Sağlık Bakanlığı'na ait 2 ayrı 112 hava ambulansı helikopteri ile İzmit, Derince'deki yanık merkezine sevk edildi. Recep Yörük eski Kepsut yolu üzerindeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait deponun pistinden alındı. Durali Karacabay ise askeri hava üssüne inen helikopterle Derince'ye götürüldü. Olayı duyan yaralı yakınları, hastanelere akın etti. Sinir krizi geçiren yaralıların eşleri güçlükle teselli edildi.
Patlamada yaralanan diğer işçilerden Mevlüt Kazan (34), Mehmet Çiçek (33) ve İsmail Kozan (37) Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen 3 yaralı, acil servisteki müdahalenin ardından yanık servisinde tedavi altına alındı. Recep Kacar (31) isimli işçinin ise Dursunbey Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği, Kacar'ın olay yerinin 100 metre uzağında olduğu için yanmaktan son anda kurtulduğu belirtildi.

3 YIL ÖNCEKİ PATLAMADA 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Bu arada, Şentaş Madencilik şirketinin sahibi olan Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı işadamı Erhan Ortaköylü de Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek yaralı işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Erhan Ortaköylü olayla ilgili bir açıklama yapmazken, meydana gelen patlama ve yaralıların olması sebebiyle üzgün olduklarını ifade etti.

Ortaköylü'ye ait Odaköy'deki kömür madeninde 1 Haziran 2006 tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması sonucu göçük altında kalan 17 işçi yanarak ölmüştü.

Dursunbey Cumhuriyet Savcılığı, maden ocağında bugün meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlattı.
 

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen grizu patlamasında 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Nohutçu mevkiinde bulunan kömür ocağında, bugün saat 10.30 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Patlamada işçilerden 6'sı yaralandı.

Mehmet Çiçek, Recep Yörük, Durali Karacabey, Mevlüt Gazan, İsmail Kazan, Recep Kacer isimli yaralılar, Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan işçiler, daha sonra Balıkesir'e sevk edildi.

Aynı ocakta daha önce meydana gelen patlamada ise 17 kişinin öldüğü öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 23:29:10
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 00:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?