6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ağlayarak erkek oldular!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde bazı çocuklar daha sünnet olmadan gözyaşlarına boğuldu.

Annelerine sarılarak sünnet olmak istemeyen çocuklar, sünnet olan arkadaşlarından cesaret aldı.

Bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında Umut Düğün Salonu’nda 43 çocuk erkekliğe adım attı.

Bazı çocuklar sünnet heyecanına aldırmazken bazılarının da dayanamayıp ağlamaları dikkat çekti. Sünnet olmak istemeyen bazı çocuklar annelerine sarıldı.
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ise sünnet olan çocuklara erkeklik diploması verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı döneminde 4 yıl boyunca 360 çocuğun sünnet edildiğine dikkat çeken Ertuğrul, geleceğin parlak nesilleri olan çocukların erkeliğe adım attıklarını belirterek, “11. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri’nde sünnet şölen düzenledik. Balıkesir’in güzel ilçelerinden olan Sındırgı’da böyle bir etkinliğin yapılması bizi mutlu etti. Böyle hayırlı bir işe vesile olduğumuz için sünnet olan çocukların aileleri de mutlu oldu. Halkımızın mutluluğu demek bizim mutluluğumuz demektir. Belediye olarak yapılan diğer çalışmaların yanında kentin tanıtımına önem veriyoruz. Etkinliğimiz gelecek yıl daha kapsamlı bir şekilde devam edecek” dedi.

11. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri bu akşam İsmail YK’nın konseriyle sona erecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 17:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?