2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Ağlayarak istifa etti

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış görevinden istifa etti. İstifasını basın toplantısı düzenleyip açıklayan İrfan Barış, milletvekili adaylığı için yapılacak temayül yoklamalarında kendisinin de olacağına inandığını söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in istifasının ardından Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış da millevtekilliği için istifa eden il başkanı oldu.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı İrfan Barış, bugün itibariyle milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Barış, 2007-1008 döneminde ilk defa atama ile getirildiği CHP il başkanlığına 2008 ve 2010 yıllarındaki genel kurullarda iki defa seçilerek il başkanı olduğu dönemlerde kendisine destek olan tüm yönetim kurulu üyeleri ile partililere teşekkür etti. Uzun bir veda konuşması yapan İrfan Barış, "Ben görevimin son gününde başarıları birlikte paylaştığım örgüt ve dava arkadaşlarımla ne kadar övünsem azdır. Görevimden ayrılırken huzurluyum, mutluyum. Çünkü gözüm arkada değil. Başta sayın genel başkanım ve genel merkezimizin uygulayacağı yönteme saygılı olacağıma, hangi yöntem uygulanırsa uygulansın örgütüm, yani il ilçe başkanlarımı, belediye başkanlarımı, belde başkanlarımı, belde, ilçe ve il yönetimlerimi, genç kardeşlerimi, özellikle bayanlarımızın bu yolculukta bana sahip çıkacaklarını, yardımcı olacaklarını umut ediyorum" dedi.

 

AĞLADI

CHP İl Başkanlığından istifa eden İrfan Barış, parti genel merkezince yeni bir başkan atanıncaya dek il başkanlığına il 2. başkanı Ersin Dinçkal'ın vekalet edeceğini bildirdi. Basın açıklamasının ardından soruları cevaplarken partililere de veda mesajları veren İrfan Barış gözyaşlarını tutamayarak ağladı. CHP İ başkan Vekili Ersin Dinçkal'ın çiçek vererek kutladığı İrfan Barış gözyaşlarını silmeye çalışırken güçlük yaşadı. Barış, "Parti teşkilatınız ve Balıkesir sizi milletvekili adayı olarak görecek mi?" sorusuna, parti genel merkezinin uygulayacağı yönteme saygılı olacağını, ancak milletvekili adaylığı için yapılacak olan değerlendirmenin içinde mutlaka kendisinin de bulunacağına inandığını, Balıkesir il, ilçe örgütlerinin de kendisine bu süreçte tam destek olacaklarına inandığını söyledi.

 

KONTENJAN İSTEMİYORUZ

CHP'li İrfan Barış, Balıkesir'e kontenjan milletvekili istemediklerini, bununla ilgili olarak genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve parti merkezine bu yönde ısrarla baskı uygulayacaklarını, ancak genel merkezin yöntemini de saygıyla karşılayacaklarını kaydetti. Basın açıklaması esnasında partili bir bayan da CHP'li İrfan Barış'a, "Esnafla selamlaşan, esnafa uğrayan, hal hatır soran bir milletvekili istiyoruz. Balıkesir'e kontenjan milletvekili adayı getirmesinler, istemiyoruz" diye tepki gösterdi. CHP Balıkesir Teşkilatı'nın parti genel merkezine kontenjan ile ilgili kuracağı baskının hedefinde ise DSP'den istifa edip bağımsız kaldıktan sonra bir süre önce CHP'ye geçen ve Balıkesir milletvekili olarak parlamentodaki görevine devam eden Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı bulunuyor.

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 18:46:03
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 18:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?