6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Aile hekimlerine sertifika

Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile Aile Hekimliğine geçmesi kararlaştırılan 35 ilden biri olan Balıkesir'de, "Aile Hekimliği Birinci Aşama Uyum Eğitimleri" sona erdi.Eğitime katılan hekimlere törenle sertifikaları verildi.

Otel Basri'de düzenlenen kapanış ve sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Balıkesir'de 647 hekimin uygulama eğitiminin tamamlandığını, eğitimlerin toplam 45 uzman tarafından verildiğini belirtti. Aile Hekimliği'nin Türkiye'deki tarihçesi ve günümüzdeki önemiyle ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, 2008 Haziran-2009 Mart tarihleri arasında yapılan 17. tur eğitim ile hekimlerin eğitimlerinin tamamlandığını, il genelinde toplam 647 hekimin katıldığı eğitimde 45 eğitimcinin görev aldığını söyledi.

Mehmet Çalışkan, "Hepsi birbirinden değerli ve Balıkesir dışındaki bazı illerin eğitimlerine de destek olan eğitimcilerimiz gecelerini gündüzlerine katarak özverili çalışmaları ile bu eğitimlerin en faydalı şekilde tamamlanmasını sağlamışlardır. Nisan ayında başlayıp, Mayıs ayında birinci basamakta çalışan bin 114 yardımcı sağlık personelinin (ebe, hemşire, sağlık memuru) eğitimi ile ilimizdeki Aile Hekimliği eğitimleri tamamlanmış olacaktır. Yayınlanan yönetmelikler ışığında yapılan çalışmalarla uygulama başladıktan sonra ilimizde görevli doktorlar hizmet puan sırasına göre Aile Hekimi olarak çalışmaya başlayacaklardır. İlimizin, 'Ev Halkı Tespit'e göre nüfusumuz 1 milyon 102 bin 402, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre 1 milyon 130 bin 276'dır. Her 3 bin 281 kişiye 1 Aile Hekimi olacak şekilde Aile Hekimliği pozisyonları ayarlanırsa 336 Aile Hekimi, 3 bin kişiye bir Aile Hekimi olacak şekilde hesaplanırsa 368 Aile Hekimimiz olacaktır. Amacımız, Balıkesir'in sağlıkta çok daha üst düzeyde olması ve Balıkesir'imize sağlık hizmetinin en kolay ve hızlı şekilde ulaşmasını temin etmek olacaktır. Sözlerimi Kanuni Sultan Süleyman 'ın darb-ı mesel olmuş, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' şiiri ile tamamlıyor, hepinize sağlık, sıhhat, afiyet, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum. Aile Hekimliği uygulamaları, başta ilimiz olmak üzere ülkemize, tüm vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına hayırlı olsun" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan'ın sertifikalarını tek tek verdiği hekimlerle toplu hatıra fotoğrafı çekildiği tören, hep birlikte yenilen öğle yemeği ile sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?