6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Aile reisi gibi başkan

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, görevi aldığı 5 yıl öncesine kadar belediye kaynaklarının ona, buna peşkeş çekildiğini, kendi döneminde ise bunun üzerine ısrarla giderek gereğini yaptıklarını söyledi.

Seçim kampanyası kapmasında süren mahalle ziyaretlerine Hasan Basri Çantay Mahallesi ile devam eden Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Sabri Uğur, bir şehirde belediye hizmetleri aksıyorsa o şehrin geri kalmaya mahkum olduğunu, Balıkesir'in son 5 yılda büyük bir gelişim ve ilerleme kaydettiğini, bunda yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmaların çok önemli payı olduğunu belirtti. Sabri Uğur, "Bir şehirde, tüm resmi kurumların kendilerine göre değişik görev ve sorumlulukları vardır. Ancak, tüm bunların içinde belediye hepsinden çok farklıdır. Bir kere, başındaki kişi seçimle gelmekte ve siyasi olarak halka hesap vermektedir. Diğer hiç bir kurumun başına bir atama yapılırken halka sorulmaz. Her kurumun çalışma düzeni, ilgili kanunlarla birbirinden bağımsız olarak belirlenmiştir. Bu nedenle bu kurumlar arasında etkili bir koordinasyonun sağlanması ve o şehir için belirlenecek ortak hedefler istikametinde çalışmaları ancak belediye eliyle olabilir. Bu nedenle, eğer bir şehirde geri kalmışlıktan ve köhnemişlikten söz ediliyorsa bunun yegane sorumlusu belediyedir, o yerin Belediye Başkanıdır. Çünkü, bir yerde belediye aksıyor ve çalışmıyorsa oradaki tüm kurumlar aksar, gereği gibi çalışmaz ve sonuçta geri kalır" dedi.

AİLE REİSİ GİBİ

Balıkesir'de son 5 yılda her ne yapıldıysa, ortak akıl ile gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Uğur, sorunlarla tıpkı bir aile reisi gibi ilgilendiklerini ve kentin her sorununa sahip çıktıklarını anlattı. Sabri Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Balıkesir ortak aklının ve birlikte çalışma anlayışının tecelli ettiği en önemli yer Belediye Meclisi'dir. Belediye Meclisleri, şehirlerin en önemli yerel karar organlarıdır. Şehir için neyin doğru yada yanlıº olduğu, neyin önemli ve öncelikli yada önemsiz olduğu, neyin gerekli veya gereksiz olduğuna Belediye Meclisi karar veriyor. Belediye Meclisi, bizim dönemimizde 2004 yılı Nisan ayından Şubat 2009'a kadar 63 defa toplandı. AK Parti grubu olarak üçte iki çoğunluğumuz olmasına rağmen, muhalefetin bizimle beraber olmadığı işlere tevessül etmedik. Muhalefetin sesine hep kulak verdik ve onların görüşlerini azami titizlikle değerlendirdik. Nitekim, Belediye Meclisi tarafından geçen dönem içinde alınan bin 245 kararın bin 209'u oybirliği ile alınmıştır. Çalışmalarımızda, herkesin ve her kesimin görüşlerine büyük önem verdik. Balıkesir'deki bütün kurum ve kuruluşlarla azami uyum içerisinde çalıştık. Siz bugüne kadar belediye ile herhangi bir kurum arasında bırakın bir sorun yaşanmasını en küçük bir iletişimsizlik bulunduğunu duydunuz mu? Daha, aday olduğumuz ilk günden bu yana Balıkesir'in kaynaklarının, sorunları çözmek için yeterli olacağını savunduk ve bu sözümüzün ne kadar doğru olduğunu da gösterdik. Biz, belediyede görevi devraldığımızda gördüğümüz en büyük sorun partizanlık ve kayırmacılıktı. 2004'de ilk göreve geldiğimiz gün, belediyenin bin 762 parça mülkü kiradaydı. Tüm bunların yıllık kira gelirleri ise sadece 110 milyar (bugünün parası ile 110 bin) liraydı. İşte biz, Belediyenin kaynaklarını ona, buna peşkeş çeken zihniyetin üzerine gittik. Bugün belediyenin kira gelirleri yılda 6 milyon lirayı aşıyor. Balıkesir'e sahip çıkmak, şehrin kaynaklarına ve sorunlarına sahip çıkmak böyle bir şey. Elbette, siz belediyenin kaynaklarını yıllar yılı ona, buna yok pahasına peşkeş çekerseniz, ülkenin hazinesini buraya bağlasanız yetmez."
Balıkesir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sabri Uğur, siyasetin seçim zamanlarında yapılacak bir iş olmadığını, sandık görününce hatırlanacak bir iş olmadığını söyledi. Belediye Meclisi toplantılarının halka açık olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, "Beş yıldır gelip bir tek toplantıyı izlememiş, mecliste alınan kararlar üzerinde kafa yormamış olan birtakım insanlar, ufukta seçim sandığı görününce karşınıza geliyor ve sözüm ona siyasete soyunuyorlar. Bakın, biz, 2004 Mahalli Seçimlerinde aday olmadan tam bir yıl önce hazırlıklara başladık. O zamanki Belediye Başkanı'ndan, Balıkesir'in sorunları ile ilgili dosyaları aldık ve tüm ekip olarak bir yıl boyunca hazırlık yaptık. Önümüzde yapılacak seçim için hazırlıklara ise Belediye Başkanlığı görevine ilk başladığım günün ertesinde, yani 5 Nisan 2004 tarihinde başladık" dedi.

SEMT PAZARI SÖZÜ VERDİ

Hasan Basri Çantay Mahallesi'ne verilen hizmetlerden söz eden Başkan Sabri Uğur, mahalleye en kısa zamanda bir semt pazarı yapacaklarının müjdesini verdi. Sabri uğur, 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde 30 yıla bedel hizmetler yaptıklarını anlattı. Balıkesir'de, 4 bin 558 konutun bulunduğu 11 bin nüfusun yaşadığı Hasan Basri Çantay Mahallesi gibi 40 mahalle daha bulunduğunu hatırlatan Sabri Uğur, "Sadece bu mahallede 27 bin 750 metre su, 22 bin 720 metre kanalizasyon ve 21 bin 800 metre doğalgaz şebekesi döşedik. 50 bin 177 metrekare kilit parke tretuar, 32 bin 205 metre bordür yaptık. Toplam 46 bin 466 ton sıcak asfalt serdik. Öte yandan, bu mahallenin en önemli sorunlarından biri olan Karatepe bölgesiyle ilgili olarak Akıncılar Mahallesi'ndeki gibi yeni bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanması konusunda yoğun bir çalışma başlattık. Bununla ilgili bölgedeki mülk sahipleriyle toplantılar yaptık. Bu toplantılarda aldığımız bilgiler çerçevesinde insanlarımızın kabul edebilecekleri bir projenin ortaya çıkması için çalışıyoruz. Ayrıca, çatıdan inen su kanallarının da kanalizasyona bağlanması yasaktır. Şehrimizin günlük ortalama kanalizasyon çıkışı 60-65 bin ton kadardır. Bizim 2006 yılında tamamlayarak devreye aldığımız Atık Su Arıtma Tesisi de ancak bu kadar atık suyu arıtabiliyor. Arıtılması gerekmeyen yağmur sularının bu tesise gitmesi çok büyük sorunlara neden oluyor. Onun için, daha önce düşünülüp yapılması gereken yağmur suyu drenaj kanalları yapılmadığı için bugün aşırı yağışlarda büyük sıkıntılar çekiyoruz. Bunun için, başta şehir merkezindeki taşkın derelerinin ıslahı olmak üzere akıntı bakımından yağmur sularının yoğunlaştığı yerlere bugüne kadar 57 km yağmur suyu drenaj kanalları yaptık" dedi. Konuşmasını tamamladıktan sonra, kendisine yöneltilen soruları da cevaplandıran Belediye Başkanı Sabri Uğur, Hasan Basri Çantay Mahallesine bir semt pazarı kurulacağını bildirdi. Başkan Uğur'un bu sözü, dinleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

"MİLLETİMİZİN KARARI BAŞIMIZIN TACI"

Bu seçimlerde, bir önceki dönemde yapılan işler kadar adayların yeni dönemde neleri yapabileceklerine dair ümitlerin de oylanacağını anlatan Başkan Sabri Uğur, milletin vereceği kararın başlarına taç olacağını söyledi. Sabri Uğur, "Ben sizlere, '29 Mart tarihinde oylarınızı ille de bana verin' demiyorum. Oyunuzu kime istiyorsanız ona verin. Ama, önce Balıkesir'in 5 yıl öncesini ve bugünü düşünün. Sonuçta bizim için muteber olan sizin hür iradeniz ve oylarınızla tecelli eden sonuçtur. Sizin verdiğiniz karar bizim başımızın tacıdır. Bu görevi önümüzdeki dönem için bir kez daha bize verirseniz, biz hizmet yolumuza devam ederiz" dedi.
Hasan Basri Çantay Mahallesi'nde davul zurna ile karşılanan Belediye Başkanı Sabri Uğur, önceki gece gittiği Adnan Menderes Mahallesi'nde de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Başkan Uğur'a, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Belediye Meclis Üyesi işadamı Servet Tellioğlu, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Hocaoğlu, Eski İGM Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Şenol Durmuş ile partililer de eşlik ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 10:28:50
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 10:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?