6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ailenin küçük trafik polisleri

 Balıkesir’in Edremit ilçe Trafik Tescil ve İstasyon Büro Amirliği, Trafik Haftası nedeniyle öğrencilere ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ şeklinde tanıtım kartları dağıttı.

Öğrencilerin kendi fotoğrafları için boş alan ve kişisel tanıtıcı bilgilerin yazılı olduğu kartların arkasında ise bilgilendirmek amacıyla, “Kırmızı ışıkta durup, yeşil ışıkta geçeceğim. Araç durmadan araca binmeyeceğim. Araç durmadan araçtan inmeyeceğim. Araçtan inerken sağ kapıdan ineceğim. Hareket halindeki araçta ayakta durmayacağım. Hareket halindeki araçtan kolumu ve başımı camdan ve kapıdan çıkartmayacağım. Cadde ve sokakta oyun oynamayacağım, oyun için ayrılmış alanlara ve parklarda oynayacağım.

Cadde ve sokakta yaya olarak yürümeyeceğim, yaya kaldırımlardan yürüyeceğim. Cadde ve sokaklarda karşıya gerçekten duran ve park etmiş araçların önünden ve arkasından geçmeyeceğim. Aile büyüklerime; a) Alkolü araç kullandırmayacağım, b) Emniyet kemeri takmadan yola çıkarmayacağım. c)Aşırı hızla araç kullandırmayacağım. Adıma düzenlenen bu belgede belirtilen ‘’Trafik Kurallarına ‘’ uyacağıma uymayan, aile büyüklerimi uyaracağıma söz veriyorum. Çünkü yaşamayı ailemi büyüklerimi, Devletimi ve milletimi çok seviyorum” İfadelerine yer verildi. Öğrenciler tarafından kartların büyük ilgi gördüğü belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?