5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Akbaş köyü şehir gibi

AKBAŞ KÖYÜ ŞEHİR GİBİ OLDU

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Akbaş köyü şehir gibi oldu. 90 haneli köyde sokaklar parke taşı ile döşenirken, köy muhtarlığında da bilgisayar odası ve kütüphane oluşturuldu.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki 191 nüfuslu Akbaş köyünde sorunların birer birer çözüldüğünü belirten muhtar İsmail Özden, birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi.

Eski muhtar Gülay Dayıcan’ın çok güzel projeler geliştirdiğini belirten emekli hava astsubayı muhtar Özden, “Köy sokakları parke taş döşendi. Köyümüzün eski okulu restore edilerek çok amaçlı salon ve müze haline getirildi. Sağlık evimizi düzenledik. Burada da bir ebe görev yapıyor. Su depomuz yenilendi. Muhtarlıkta 8 bilgisayarımız var. Köyümüzde herkesin yararlanabileceği kütüphane var. Köy tüzel kişiliğine ait 200 dekarlık alana fıstıkçamı dikmek için çalışma başlattık. Köyümüzdeki eserler eski muhtarımız Gülay Dayıcan’ın başarısının sonucu. Gülay hanım çok güzel eserler meydana getirdi. Bizde üstüne bir şeyler koymaya çalışıyoruz. Çeşitli mesleklerden emekli olanlar köyümüze dönmeye başladı. Bu da bizi sevindiriyor. Birlik ve beraberlik içinde köyümüzü şehir gibi yapmaya kararlıyız” dedi.

AKBAŞ KÖYÜ ŞEHİR GİBİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 13:08:00
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 13:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?