6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Akçay pazarında gergin anlar

Balıkesir’in Edremit ilçesi Akçay beldesi pazaryerindeki gerginlik sonrası yaşanan söylenti pazaryeri esnafını galyana getirdi. Polis merkezi önündeki kalabalığı başarıları ile dikkat çeken yine polis şefi Aydın Yılmaz yatıştırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde Akçay Pazaryerinde meydana geldi. Esnafla müşteri arasında çıkan tartışma bir anda büyüdü. Olaya polis müdahale etti. Bu sırada polisin bir kişiyi ifadesini almak için karakola götürmek için sert kullanması ortamı gerginleştirdi. Ardından ifade için Akçay Polis Merkezi’ne götürülen kişinin öldüğü söylentisinin yayılması üzerine toplanan yüze yakın pazaryeri esnafı, Akçay Polis Merkezi önüne geldi.

Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Emniyet Amiri Başkomiser Aydın Yılmaz’da kendini bir anda kalabalığın içine attı. Vatandaşlar, Aydın Yılmaz’ın müdahalesinin olayın çok daha büyümesini engellediğini belirttiler. Diğer yetkili polislerinde devreye girmesi sonucu öfkeli halk güçlükle sakinleştirildi. Öfkeli kalabalık dağıldı. Olayla ilgili ifadesi alınan Ş.Y ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ekipler Amiri Aydın Yılmaz, 2006 yılında pazaryerinde bir hırsızla boğuşarak mücadelesi ile gündeme gelmiş dönemin Kaymakamı Ekrem Büyükata tarafından takdir belgesi ile ödüllendirilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 13:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?