2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Akçay sahilleri temiz çıktı

AKÇAY SAHİLLERİ TEMİZ DEĞERDE

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı, dünyaca ünlü Akçay sahillerinden Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğü tarafından Mayıs ve Haziran ayında alınan deniz suyu analiz sonuçlarına göre Akçay plajları değerlendirmede “iyi” derecede çıktı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan deniz suyu ölçüm ve tahlilleri sonucunda Akçay sahilleri temiz olduğu bir kez daha tespit edildi. Edremit Sağlık Grup Başkanlığı uzmanlarınca sahillerde belirli aralıklarla yapılan deniz suyu ölçüm ve talilerinin sonuçları Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet listesinde açıklanmaya devam ediyor. Akçay sahillerinde 17 Mayıs 2011, 31 Mayıs 2011 ve en son 14 Haziran 2011 tarihinde alınan deniz suyu örneklerinin Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğü’nce yapılan analiz sonuçları açıklandı. Akçay sahillerinde Yeni Mahalle plajı, Belediye Halk plajı, Güneş Motel Plajı, Askeri Kamp yanı plajı önünden alınan deniz suyu numunelerinde yapılan analizlerde kirlilik değerini belirten koliform oranlarının değerlendirmenin Üst seviyesi olan olan “iyi” derecede olduğu Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu. Akçay’da tespit edilen bu değerlerin temiz denizin sembolü olan Mavi Bayrak için gerekli sınırın çok altında kalması memnuniyetle karşılandı.

CHP’li Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, alınan bu sonucun çok sevindirici olduğunu söyleyerek, deniz kirliliğinin önlenmesi için yapılan çalışmaların aksatılmadan yoğun bir şekilde sürmesinin temiz değerlere ulaşılmasında önemli rol oynadığını söyledi. Akçay’da deniz suyu analizlerinin önceki yıllarda olduğu gibi yine “iyi” derecede çıkmasının gerek insan sağlığı gerekse Akçay’da turizmin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan İnceoğlu, “Akçaylı hemşerilerimiz ve tatil için beldemizde bulunan konuklarımız Akçay’ın her noktasından gönül rahatlığı içinde denize girebilirler” dedi.

AKÇAY SAHİLLERİ TEMİZ DEĞERDE
AKÇAY SAHİLLERİ TEMİZ DEĞERDE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 19:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?