6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Akçay'da '5. Dünya Su Forumu' paneli

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde Güney Marmara Çevre ve Doğayı Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi tarafından düzenlenen '5. Dünya Su Forumu' paneli ilgi gördü.

Akçay Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen panele Ayvalık, Burhaniye, Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk, Havran-Dereören ve Mehmetalan köylerinin halkı katıldı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yılmaz Kilim, "Geçmişten Günümüze Su Politikaları" başlıklı sunumuyla ilk Türk devletlerinden günümüze kadar suyun tarihçesini, endüstriyel gelişmeyle suyun ticarileştirilmesi konusunda bilgi verdi.

GÜMÇED başkanı Mehmet Akif Öznal da, madencilik faaliyetlerine karşı durulmazsa susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmanın kaçınılmaz olacağını belirtti. Öznal, Edremit ovasında taban suyu seviyesinin 75 metreden 150-l80 metreye indiğini açıkladı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, suyun herkesin hakkı olduğunu, cep telefonu ve akaryakıt vergileri gibi suyun da vergilendirilmesi gerektiğini ileri sürenlerin Birleşmiş Milletler sözleşmesine göre insanlık suçu işlediklerini belirterek, "Su ekonomik bir mal değil, halkların ve tüm canlıların yaşaması için bir haktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 15:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?